Πλουμή - Παραγιουδάκης

Σημαντικές επαφές στην Αθήνα για τα έργα του ΕΣΔΑΚ από τον Χάρη Μαμουλάκη


Καθοριστικές επαφές για τα έργα του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και για αυτά που προγραμματίζονται για το αμέσως προηγούμενο διάστημα, είχε στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιου του τομέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Ευάγγελο Καπετάνιο, όπου με την παρουσία και της ειδικής συμβούλου Βασιλικής Μικαέλας Σκίπη, εξετάστηκε η πορεία των εργασιών που πραγματοποιεί ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. στον ΧΥΤΑ Αμαρίου και η πρόοδος της διαδικασίας δημοπράτησης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αμαρίου – ένα από τα σημαντικότερα έργα της Κρήτης – ο σχεδιασμός δημιουργίας Πράσινων Σημείων στους Δήμους – μέλη του Συνδέσμου, η πορεία ωρίμανσης μελετών που εκπονεί ο Σύνδεσμος για έργα διαχείρισης απορριμμάτων στις Π.Ε. Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου, κ.α.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. συναντήθηκε με τον ειδικό σύμβουλο του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, Βασίλη Λιόγκα, το καθ’ ύλην αρμόδιο υπηρεσιακό στέλεχος του Υπουργείου για την υλοποίηση προγραμμάτων Κυκλικής Οικονομίας, με τον οποίο και εξετάστηκε η πρόοδος των μελετών του Περιβαλλοντικού Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας – ECO Park που προγραμματίζεται να λειτουργήσει στο Ηράκλειο, οι προγραμματισμένες δράσεις του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για την ενίσχυση των συνθηκών της Κυκλικής Οικονομίας και της μείωσης των βιοαποβλήτων που καταλήγουν σε ΧΥΤΑ, κ.α.

«Οι συναντήσεις με τα στελέχη των αρμόδιων Υπουργείων πραγματοποιήθηκαν σε πολύ θετικό κλίμα, με τα έργα που υλοποιούνται, αλλά και αυτά που έπονται, να αξιολογείται ότι κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Κρήτης»
δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους τους συνεργάτες μας στον Δήμο Ηρακλείου και τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ., οι οποίοι υλοποιούν ένα απαιτητικό αλλά καθοριστικής σημασίας για το περιβαλλοντικό αύριο του τόπου μας σχεδιασμό με πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις και έργα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί, οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά με τον ζήλο και την άρτια κατάρτισή τους, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε το άριστο αποτέλεσμα».