Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ολοκληρώθηκε το έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ Αμαρίου


Ολοκληρώθηκαν με τον ιδανικότερο τρόπο τα έργα επέκτασης του ενεργού κυττάρου του ΧΥΤΑ Αμαρίου, ένα έργο το οποίο εντάσσεται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης και αναβαθμίζει περιβαλλοντικά, αισθητικά και λειτουργικά το κύτταρο που καλύπτει το σύνολο της Π.Ε. Ρεθύμνου. Τις εργασίες επέκτασης είχαν πρόσφατα επιθεωρήσει ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) Χάρης Μαμουλάκης, ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, μαζί με στελέχη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και του Δήμου Αμαρίου. Πρόκειται για ένα έργο, αρχικού προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ, το οποίο κατοχυρώθηκε με προσφορά ποσού 674.559,9 ευρώ, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στο έργο περιλαμβανόταν η επέκταση του ενεργού κυττάρου κατά 8 περίπου στρέμματα, η στεγανοποίησή του, η κατασκευή έργων διαχείρισης βιοαερίου, η κατασκευή δικτύου συλλογής και μεταφοράς ομβρίων υδάτων, η κατασκευή νέας δεξαμενής συλλογής στραγγισμάτων, καθώς και διάφορα συνοδά έργα περιβαλλοντικής βελτίωσης του σημείου.


Ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός σε δηλώσεις του ανέφερε: «Ένα ύψιστης σημασίας έργο για το περιβάλλον και τον τόπο μας, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Αναβαθμίστηκε έτσι αισθητά ο ΧΥΤΑ Αμαρίου, βελτιώθηκαν κατά πολύ τα δεδομένα διαχείρισης των απορριμμάτων και η επόμενη ημέρα, μας βρίσκει ακόμα πιο αποτελεσματικούς στον τομέα, αναμένοντας πλέον την άμεση δημοπράτηση της Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και του ΧΥΤΥ Αμαρίου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την βοήθειά του στο σημαντικό αυτό έργο και να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα στελέχη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για το άριστο αποτέλεσμα».

«Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο διαχείρισης απορριμμάτων για το Ρέθυμνο και ένα από τα σημαντικότερα στην Κρήτη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Κάτω από τη συνεχή και αυστηρή επίβλεψη των στελεχών του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., αποδείξαμε ότι έργα με μεγάλες εκπτώσεις μπορούν να ολοκληρώνονται χωρίς προβλήματα, έντεχνα και όπως ακριβώς έχουν σχεδιαστεί. Γι’ αυτό και θα ήθελα για μια ακόμα φορά, δημόσια, να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου στον Ε.Σ.Δ.Α.Κ., καθώς επίσης και να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την πολύτιμη υποστήριξή του, σε ένα ακόμα έργο του Συνδέσμου μας».