Πλουμή - Παραγιουδάκης

Με φλεγόμενη βουτιά έκλεισε το «Agios Nikolaos Cliff Diving 2018»


Με την «φλεγόμενη βουτιά» από ύψος 20 μέτρων, που γίνεται για πρώτη φορά στον κόσμο, έκλεισε το τρίτο «Agios Nikolaos Cliff diving 2018» που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 7και 8 Ιουλίου στη λίμνη του Αγίου Νικολάου.

Το κορυφαίο σόου του καλοκαιριού στην Κρήτη, ολοκληρώθηκε με μια πραγματικά πρωτότυπη και υψηλής επικινδυνότητας βουτιά που έκανε ο 42χρονος Ηλία Σκούρωφ. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία καταδύτης του κόσμου, κέρδισε για πολλοστή φορά το θερμό χειροκρότημα των θεατών, σε μια βουτιά που απαιτεί μεγάλη ακρίβεια στην εκτέλεση της. Η καυτή επιλογή που έκανε να τυλιχτεί με φλεγόμενο βαμβάκι και να βουτήξει στη λίμνη, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη και το θέαμα στο ζενίθ, για τους χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το φυσικό αμφιθέατρο της λίμνης Βουλισμένης, ήταν η πιο παράτολμη κατάδυση που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Ρώσος.


Στο φετινό «Agios Nikolaos Cliff diving 2018», ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ), η Περιφέρεια Κρήτης και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καταδύσεων από Υψηλά σημεία (WHDF), με τη συνδρομή δεκάδων εθελοντών που δούλεψαν μεθοδικά και με μεγάλη διάθεση, κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα διήμερο με υψηλή οργανωτική αρτιότητα και μοναδική αισθητική εικόνα που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών. Οι διοργανωτές φρόντισαν να παρουσιάσουν μια άκρως εντυπωσιακή τελετή λήξης, με τον ύμνο των παιδιών στην Ειρήνη, το μινωικό δρώμενο, τις νυκτερινές θεαματικές καταδύσεις, το λέιζερ σόου στην τεράστια «οθόνη» των βράχων της λίμνης και τα βεγγαλικά που φώτισαν τον κρητικό ουρανό. 



Ήταν, «μια μεγάλη γιορτή που προβάλλει την πόλη του Αγίου Νικολάου και την Κρήτη, στην Ελλάδα αλλά και εκτός συνόρων», όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης για την καλή συνεργασία και υποστήριξη και την Παγκόσμια Ομοσπονδία, αφού όλοι μαζί καθιερώνουν «ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα το οποίο αποκτά διακριτά και μοναδικά χαρακτηριστικά σε παγκόσμιο επίπεδο», στοιχείο που αναγνώρισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

«Αυτή η διοργάνωση είναι μοναδική στον κόσμο. Όπως και αυτό το μέρος, η λίμνη και ο Άγιος Νικόλαος. Ένα μοναδικό αμφιθέατρο στη μέση της πόλης με χιλιάδες κόσμο να μας εμψυχώνει», τόνισε Στέφανι Λίντερ, επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καταδύσεων από Υψηλά Σημεία (WHDF) εκφράζοντας την μεγάλη ικανοποίηση της ίδιας αλλά και τον ενθουσιασμό των αθλητών και αθλητριών για τη φετινή διοργάνωση του «Agios Nikolaos Cliff diving 2018» και ευχαριστώντας τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Χάρη Αλεξάκη και τον Πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΝ Λευτέρη Ραφαϊλάκη για την εκπληκτική διοργάνωση. Να σημειωθεί τέλος πως η εκδήλωση στηρίζεται από μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής τις οποίες βράβευσαν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ο βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.