Πλουμή - Παραγιουδάκης

800.000 ευρώ για την βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού στην νέα και παλαιά Εθνική οδό


Σύμβαση με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ για εργασίες συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού στη νέα και παλαιά εθνική οδό υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 
Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη παρόντες ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ-Βρέντζου Σκορδαλάκη, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Καίτη Ιερωνυμάκη, το στέλεχος της υπηρεσίας Μιχάλης Ψαρουδάκης, και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας “ Κ. ΧΑΤΖΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε ”, Κώστας Χατζάκης. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του ανέφερε επίσης ότι σύντομα θα δημοπρατηθεί με ισόποση χρηματοδότηση η βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού σε όλο το οδικό δίκτυο της Κρήτης βελτιώνοντας την οδική ασφάλεια οδηγών και πεζών.

«Υπογράψαμε σήμερα μία σημαντική σύμβαση για την βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού γιατί τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά και μεγάλα και για το Βόρειο οδικό άξονα και για τον παλιό Εθνικό. Παράλληλα, αμέσως θα ξεκινήσουμε και άλλη δημοπράτηση, με ισόποση χρηματοδότηση, για να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον ηλεκτροφωτισμό σε όλο το οδικό δίκτυο της Κρήτης. Θεωρούμε με τις παρεμβάσεις αυτές και τις υπόλοιπες που έχουν προγραμματιστεί μέσα από τις δημοπρασίες που κάνουμε και ανά Περιφερειακή Ενότητα, ότι, θα βελτιωθεί κατά πολύ ο ηλεκτροφωτισμός σε όλο το νησί. Όχι βέβαια στο μέγεθος που επιθυμούμε, γιατί τα δίκτυα είναι παλιά, χρειάζονται συντηρήσεις, εμείς από την πλευρά τη δική μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να βελτιώνομαι όσο μπορούμε τον ηλεκτροφωτισμό για τον οδική ασφάλεια οδηγών και πεζών» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Τι περιλαμβάνει το έργο

· Συντήρηση υπαρχόντων φωτιστικών σωμάτων με αντικατάσταση των οργάνων του φωτιστικού.

· Συντήρηση ηλεκτρικών πινάκων διανομής με αντικατάσταση ελαττωματικού ή κατεστραμμένου υλικού

· Αντικατάσταση κατεστραμμένου καλωδίου ή κατασκευή διακλάδωσης σε περίπτωση κοπής καλωδίου.

· Προμήθεια και εγκατάσταση νέου υπόγειου δικτύου καλωδίων οδοφωτισμού.

· Επισκευή υπογείων καλωδίων φωτεινής σηματοδότησης.

· Εκτέλεση γενικά κάθε άλλης εργασίας που θα κριθεί αναγκαία για την ομαλή λειτουργία των δικτύων ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου.