Πλουμή - Παραγιουδάκης

«Τέχνη Καθοδόν 2018»: Πέφτει την Παρασκευή 6η Ιουλίου η αυλαία


Το «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018» του Δήμου Ηρακλείου ολοκληρώνεται την Παρασκευή 6 Ιουλίου, με μια αποχαιρετιστήρια συναυλία, στην Πλατεία Ελευθερίας, από τους Μαριέλλα Βιτώρου, Γιώργο Κριτσωτάκη, Μανώλη Κανακάκη και Γιάννη Κιαγιαδάκη.

Δείτε το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας του φεστιβάλ που έβγαλε και φέτος τον κόσμο στους δρόμους και τις πλατείες και μετέτρεψε την πόλη σε μια μεγάλη γιορτή:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ

Τελευταία ημέρα του φεστιβάλ η Παρασκευή και τελευταία ευκαιρία να επισκεφθείτε τις εκθέσεις. Οι περισσότερες κλείνουν σήμερα:

Θα συνεχίσουν ωστόσο να λειτουργούν οι εκθέσεις:

· Αγιογραφίας (στο Μουσείο Αγίας Αικατερίνης “Σιναϊτών»), μέχρι την 15η Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας: 9.30 - 19.00 καθημερινά (και Κυριακή).

· Ζωγραφικής-γλυπτικής-σύγχρονων κατασκευών "ActaρικART" (στο Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης), μέχρι την 31η Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας του βιβλιοπωλείου (Δευτ. Τετ., Σάββατο απόγευμα και Κυριακή κλειστά).

· Του Εικαστικού Εργαστηρίου "Άλφα 3" (στο πρώην κτίριο της Τροχαίας Ηρακλείου οδός Ταγματάρχη Τζουλάκη, στα Λιοντάρια) μέχρι την 9η Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας 10:00 - 13:00 και 18:00 -21:30.

· Φωτογραφίας των Μάνου Πολιτάκη και Γιάννη Μαυράκη (στον κοινωνικό χώρο των Ιδρυμάτων Α&Μ. Καλοκαιρινού, Μονής Αγκαράθου 9) μέχρι την\ 12η Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας 17.00 – 21.00, πλην Τρίτης και Κυριακής.

Για μια ακόμη φορά επισημαίνουμε: Προσέξτε τη διάρκεια και τις ώρες λειτουργίας καθεμιάς.

· 2. Τελευταία ημέρα και για τα εργαστήρια και τις εκθέσεις των χειροτεχνών στην Πλατεία Ελευθερίας και στην Πλατεία Δασκαλογιάννη. Περιμένουν να τα επισκεφθείτε μέχρι τις 23.00 το βράδυ.

3. Μόλις προλαβαίνετε! Στο πάρκο Γεωργιάδη ο γλύπτης Νίκος Μάνεσης ολοκληρώνει το έργο του!

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΒΙΚΕΛΑΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

17.30 – 21.00 “Παίζω και μαθαίνω”! To εργαστήριο ρομποτικής stABLE (science-tech-Art Balance and Learn to Evolve) προσκαλεί, για δεύτερη φορά, παιδιά και νέους από 6 – 16 ετών να ανακαλύψουν τον κόσμο των θετικών επιστημών, της μηχανικής, της πληροφορικής και της τεχνολογίας. Θα έχουν την ευκαιρία αλληλεπίδρασης με ρομπότ Lego και γνωριμίας με τον τρόπο λειτουργίας και κατασκευής τους.

ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

20.00 – 21.30 Ένας πρώτος, γλυκύς αποχαιρετισμός του φεστιβάλ, από την LoopΙA Band, σε ήχους με στοιχεία lounge jazz και soul. Εδώ η παράδοση του αυτοσχεδιασμού συναντά την τεχνολογία και την εξέλιξη, καθώς καθένα από τα κομμάτια χτίζεται νότα προς νότα με την τεχνική live looping και τη χρήση εξελιγμένων οργάνων. Vocals-looping: Ίρις-Βασιλική Τσιγάρα,Guitar-bass-seabord: looping Αντώνης Βουμβουλάκης.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

* Η συναυλία «Ουζερί Τσιτσάνης», λόγω ανυπερβλήτου κωλύματος των συντελεστών ματαιώνεται.

21.15 Η Μαρία Βιολάκη, από τη σχολή Βαckstage Dance Revolution, στην εξαίρετη χορογραφία του περίφημου Βρετανού χορογράφου Richard Wherlock, για τον Αλέξη Ζορμπά.

21.30 – 23.00 Tο “Τέχνη καθ’ Οδόν” 2018 ολοκληρώνεται μ’ ένα μαγευτικό ταξίδι στη Μεσόγειο! Μια θαυμάσια συναυλία, με τη Μαριέλλα Βιτώρου, τον Γιώργο Κριτσωτάκη, τον Μανώλη Κανακάκη και τον Γιάννη Κιαγιαδάκη. Τραγούδια από ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής μουσικής, αλλά και πολλά ακόμα, που έφτασαν ως εμάς απ’ άκρη σ’ άκρη της Μεσογείου!

· Και καθώς το φεστιβάλ, ολοκληρώνεται, ας απαντήσουμε και στο ερώτημα πολλών: Ποιο ήταν εντέλει και από πού κατέφθασε αυτό το τέρας που κυκλοφορούσε σιωπηλό με τη συνοδό του στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης όλες τις μέρες του «Τέχνη καθ’ οδόν»? Για όσους απορούν, πρόκειται για ένα πλάσμα της νύχτας, ονομαζεται στη ...χώρα του Dreamhunter, κι είναι ένας «κυνηγός ονείρων», που τριγυρνά κάθε βράδυ στους δρόμους, τρυπώνει στα δωμάτια των μικρών παιδιών και σαρώνει τους εφιάλτες τους. Πίσω του αφήνει μόνο καλά όνειρα και πολλά νυχτερινά χαμόγελα. Δεν παύει ωστόσο να είναι ένα πλάσμα της νύχτας, τα φώτα κι οι φωνές τον τρομάζουν. Γι’ αυτό κι έχει πάντα μαζί του την αγαπημένη του Peacemaker - την Ειρηνοποιό. Είναι η καλή του οδηγός, που όταν αυτός παραζαλιστεί από το φως και τους εφιάλτες που μάζεψε, εκείνη με τον πυρσό της αγάπης και τις μαγικές της κινήσεις τον ηρεμεί και του δείχνει τον σωστό δρόμο, για να συνεχίσει τη βραδινή του περιπολία. Το ξημέρωμα, οι δύο αγαπημένοι σύντροφοι παίρνουν μαζί τον δρόμο του γυρισμού για την ονειροχώρα τους, ήρεμοι και ευχαριστημένοι που βοήθησαν όλα τα παιδιά του κόσμου που είχαν ανάγκη. Κάθε φορά λοιπόν που βλέπετε ένα παιδάκι να χαμογελάει στον ύπνο του, να ξέρετε ότι ο Dreamhunter ήταν εκεί...

Για να μάθετε και τις κατά κόσμον ονομασίες τους: Ο «κυνηγός ονείρων» είναι ο Θάνος Σμυρνάκης, και η «Ειρηνοποιός» του, η Μυρτώ Παπαδοπούλου. Τα εντυπωσιακά κουστούμια τους, τα έφτιαξε εκεί στην …ονειροχώρα, η Εργίνα Μανιαδάκη (οίκος Ergina's). Κι αν δεν έτυχε να τους συναντήσετε μέχρι σήμερα, θα τους δείτε σίγουρα να τριγυρνούν την Παρασκευή 6/7, από τις 8.00 έως τις 10.00 το βράδυ, πρώτα στα Λιοντάρια κι ύστερα στην πλατεία Ελευθερίας, στην τελευταία εκδήλωση του φεστιβάλ.