Σαββάκης

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας τα εγκαίνια του παιδικού χωριού SOS Κρήτης (photos)


Ως κιβωτό αγάπης που θα στεγάσει αγωνίες, θα απαλύνει πληγές και θα δώσει χαρά και όνειρα στα παιδιά,χαρακτήρισε το παιδικό χωριό SOS που εγκαινιάστηκε στο Ηράκλειο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτακης.Ο Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του απευθυνόμενος στον παριστάμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι η παρουσία του στα εγκαίνια αποτελεί τιμή,και αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του έργου, δίδοντας παράλληλα θερμά συγχαρητήρια σε όλους που βοήθησαν στην δημιουργία του χωριού sos στην Κρήτη.
“Ως Περιφέρεια Κρήτης, σας καλωσορίζουμε Εξοχότατε κ Πρόεδρε της Δημοκρατίας με ιδιαίτερη τιμή στα εγκαίνια του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης. Ενός χώρου που από σήμερα κιόλας, θα στεγάσει αγωνίες, θα απαλύνει πληγές, θα επιτρέψει να ακουστεί το γέλιο και πάνω από όλα θα αφήσει τόπο στο όνειρο.Ένα όνειρο για μικρά παιδιά, αλλά και μια μεγάλη δικαίωση για όλους όσοι οραματίστηκαν, σχεδίασαν και βοήθησαν στην ολοκλήρωση αυτής της μοναδικής κιβωτού.”Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτακης καλοσωριζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,και πρόσθεσε :”Τα σημερινά εγκαίνια για την Κρήτη είναι κάτι το σημαντικό. Είναι μια πολύ επαινετή πρωτοβουλία την οποία εμείς στηρίζουμε και νομίζω ότι αυτό το έργο είναι παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία μας.Η προσπάθεια προσωπικά του κ. Συρίγου, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, της κας Τζοβενή Προέδρου της Τοπικής Διοικούσας, αλλά και όλων ανεξαιρέτως, των ανθρώπων που καθημερινά προσφέρουν σε αυτό το χώρο είναι άξια πολλών συγχαρητηρίων.
Ελπίζω να σταθεί αφορμή για να συστρατεύσει την κοινωνία μας σε μια νέα δράση, καθαρά εθελοντική και βαθιά ανθρωπιστική, γιατί απαιτεί προσωπική συμμετοχή, προσωπική δέσμευση όσο περισσότερων ανθρώπων γίνεται.
Υπάρχουν ανάγκες στην κοινωνία μας, τις οποίες, δυστυχώς, το κράτος μόνο του δεν μπορεί να καλύψει και να υπηρετήσει. Χρειάζεται τη συνδρομή των πολιτών, των ανθρώπων που αγαπούν, των ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν, των ανθρώπων που θυσιάζουν ένα μέρος της ζωής τους, χάριν αυτών των σκοπών των μεγάλων. Και έχουν μετά την ευχαρίστηση να βλέπουν το έργο τους να ολοκληρώνεται και να παραδίδεται στην κοινωνία.
Θέλω, λοιπόν, να συγχαρώ, από καρδιάς, όλα τα μέλη των Παιδικών Χωριών SOS, να ευχηθώ κάθε προκοπή στα μικρά παιδιά, και βεβαίως, για άλλη μια φορά να σας επισημάνω, ότι στην Περιφέρεια Κρήτης θα βρείτε πάντα την πόρτα ανοιχτή για κάθε δυνατή συνεργασία και υποστήριξη», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.


Χαιρετισμός Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού στα εγκαίνια του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης στη Φοινικιά
Η προστασία και το έμπρακτο ενδιαφέρον για τα παιδιά, κρίνει τις αξίες και την ποιότητα μιας κοινωνίας, το πολιτικό και πολιτιστικό της επίπεδο.
Όλοι γνωρίζουμε ότι κατά το διάστημα των χρόνων αυτών, με την πολυμέτωπη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τα κοινωνικά προβλήματα έχουν καθοριστικές επιπτώσεις και στις παιδικές ηλικίες. Φτώχεια, ανεργία, καθημερινό άγχος, αγώνας επιβίωσης για χιλιάδες οικογένειες, δημιουργούν δυσμενές περιβάλλον αντιστοίχως και στα παιδιά.


Το σπουδαίο έργο των Παιδικών Χωριών SOS είναι αναγνωρισμένο από χρόνια. Αποτελεί πια σταθερό θεμέλιο των κοινωνικών δομών της χώρας μας. Κι έχει καθοριστική συμβολή στην διαμόρφωση του μέλλοντος για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς προσφέρει: αγάπη, σεβασμό, προστασία, επαρκή εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη. Στις επιτεύγματά τους ανήκουν και τα προγράμματα πρόληψης, που έχουν στόχο την ενίσχυση οικογενειών για την αποφυγή της εγκατάλειψης των παιδιών.
H δράση των Παιδικών Χωριών SOS βασίζεται στην στήριξη της κοινωνίας, στους ευαισθητοποιημένους πολίτες. Και είναι ιδιαίτερο γεγονός ότι το εθελοντικό ενδιαφέρον προσφοράς από συμπολίτες μας συνεχίζεται αμείωτο και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Τα εγκαίνια του πρώτου Παιδικού Χωριού SOS στην Κρήτη, είναι η αφετηρία μιας ακόμη ουσιαστικής διαδρομής, αυτή την φορά στο νησί μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η αποστολή του χώρου αυτού θα εκπληρωθεί πλήρως. Ο Δήμος Ηρακλείου, με τις κοινωνικές του Υπηρεσίες, θα προσφέρει πάντα την έμπρακτη συνεργασία του.
Ευχόμαστε καλό ξεκίνημα, και καλή πορεία.