Πλουμή - Παραγιουδάκης

Drone Experts στην Κρήτη


Ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Hellenic Drones την πρώτη σχολή για πιλότους drones σε Αθήνα και Κρήτη, το διάστημα 30 Ιουλίου - 30 Αυγούστου.
Η Hellenic drones είναι επίσημα η πρώτη αδειοδοτημένη σχολή ΣμηΕΑ (Drones) από την Υ.Π.Α., στην Ελλάδα και η οποία παρέχει πιστοποιητικά χειριστή ΣμηΕΑ.

Με την βοήθεια των ειδικών της Hellenic Drones τα παιδιά θα μάθουν να χτίζουν, να τροποποιούν και να πετάνε mini drones που τα ίδια θα κατασκευάσουν.
Θα μάθουν να σχεδιάζουν και να πραγματοποιούν από το μηδέν μια πτήση. Να δημιουργούν χάρτες για να προετοιμαστούν για τις αποστολές και τις προκλήσεις τους. Επίσης θα μάθουν αρχές αεροναυτιλίας αρχές αεροδυναμικής και τεχνικών γνώσεων, βάρος και ισορροπία, ασφάλεια πτήσεων και χειρισμό drone.

Η Hellenic Drones φέρνει την εκπαίδευση μετά το σχολείο και την STEM σε ένα εντελώς νέο επίπεδο! Ποτέ πριν δεν έχει υπάρξει τόση μάθηση μέσα από το παιχνίδι.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 - 16 ετών (πρώτη δημοτικού και άνω) και θα υλοποιηθεί αποκλειστικά από τους ειδικούς της Hellenic Drones.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της HD για το summer camp περιλαμβάνει πέντε (5) θεματικές οι οποίες θα διδαχθούν κατά την διάρκεια πέντε (5) ημερών.

​Οι θεματικές ενότητες λόγω του εύρους των ηλικιών ανάμεσα στα παιδιά και το πλήθος τους θα προσαρμοστούν σε τρία επίπεδα τα οποία θα χωριστούν για την βαθύτερη κατανόηση ως εξής:

LEVEL 1 --- Πρώτη δημοτικού εώς Τρίτη δημοτικού

LEVEL 2 --- Τετάρτη δημοτικού εώς έκτη δημοτικού

LEVEL 3 --- Πρώτη γυμνασίου εώς Τρίτη γυμνασίου


ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ
Δομικά μέρη drone
Κατασκευή drone (επίδειξη- εκτέλεση)
Τεχνικές γνώσεις drone
Πτήση/Flight Simulator

ΤΡΙΤΗ
Ηλεκτρισμός
Πηγές ενέργειας drone
Μπαταρίες (κανόνες ασφαλείας)
Πτήση/Flight simulator

ΤΕΤΑΡΤΗ
Βασικοί κανόνες πτήσεων
Πρώτη επαφή με την έννοια του εναέριου χώρου
Βασικές έννοιες μετεωρολογίας
Η σημασία του ανθρώπινου παράγοντα στην πτήση
Πτήση/Flight simulator

ΠΕΜΠΤΗ
Σχεδιασμός πτήσης drone
Αεροδυναμική drone
Πτήση/Flight simulator

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πτήση/Flight simulator

Η ύλη του προγράμματος είναι προσαρμοσμένη ανάλογα για κάθε ηλικιακό γκρουπ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: στο τηλέφωνο 2810360544