Πλουμή - Παραγιουδάκης

«Μουσικές Κυριακές» από τον Δήμο Ηρακλείου και τον «Λαβύρινθο»


Εννέα «Μουσικές Κυριακές», από την 1η Ιουλίου έως και τις 28 Αυγούστου, διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου και το μουσικό εργαστήρι «Λαβύρινθος». Πρόκειται για μια σειρά κυριακάτιων συναυλιών κορυφαίων μουσικών από ολόκληρο τον κόσμο, σε αρκετές εκ των οποίων θα συνδράμουν και τα μέλη της ορχήστρας «Μίτος» που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του «Λαβυρίνθου».

Οι «Μουσικές Κυριακές» εγκαινιάζουν την στενότερη συνεργασία του Δήμου με τον «Λαβύρινθο». Και όπως λέει χαρακτηριστικά ο ιδρυτής του «Λαβυρίνθου» Ross Daly: «Με τον Δήμο Ηρακλείου μοιραζόμαστε όμοιας αισθητικής ιδανικά. Στο Εργαστήρι μας πιστεύουμε ακράδαντα σε μια πολύπλευρη και πολυεθνική πολιτιστική διάσταση, η οποία εστιάζει πρωταρχικά σε όλα εκείνα που μας ενώνουν με τους ανθρώπους και όχι σε εκείνα που μας χωρίζουν. Οι συναυλίες που θα παρουσιαστούν στις “Μουσικές Κυριακές” θα τονίζουν αυτόν ακριβώς τον χαρακτήρα».

Οι συναυλίες θα πραγματοποιούνται στην χαμηλή πλατεία της Πύλης Βιτούρι, στις 21.30 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 1η Ιουλίου, με τους Ross Dally, Zohar Fresco, Κέλλυ Θωμά και μέλη της ορχήστρας «Μίτος».