Πλουμή - Παραγιουδάκης

Απέτρεψαν τη διάνοιξη δρόμου για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση «Κουρούπα»


Για τρίτη φορά χθες το μεσημέρι, κάτοικοι του δήμου Αγίου Βασιλείου και μέλη του κινήματος κατά των ΒΑΠΕ εμπόδισαν να περάσουν τα μηχανήματα διάνοιξης δρόμου για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο βουνό «Κουρούπα».

Ο εργολάβος που έχει αναλάβει την εγκατάσταση, επιχείρησε χθες με συνοδεία αστυνομίας να περάσει με τα μηχανήματα, ωστόσο υπήρξε γρήγορα συγκέντρωση δεκάδων πολιτών στην περιοχή των Αγκουσελιανών, οι οποίοι απέτρεψαν την επιχείρηση.

Παρών ήταν και ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης, όπως άλλωστε ήταν και στις προηγούμενες συγκεντρώσεις κατοίκων, εκφράζοντας τη στήριξή του στην τοπική κοινωνία.

Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στο GOODnet «πρέπει να καταλάβει ο επιχειρηματίας ότι αν μια επένδυση δεν τη θέλει η κοινωνία δεν μπορεί να γίνει. Μπορεί να έχει όλες τις εγκρίσεις, αλλά αν δεν συμφωνεί η κοινωνία, δεν μπορεί να γίνει επένδυση».

Κομβόι από οχήματα των κατοίκων «συνόδευσε» τα μηχανήματα μέχρι την περιοχή των Σισών, προκειμένου να επιστρέψουν στο Ηράκλειο.

Υπενθυμίζουμε πως οι κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου αλλά και η δημοτική αρχή, έχοντας στο πλευρό τους και τα μέλη του Παγκρήτιου Δίκτυου κατά των ΒΑΠΕ, έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στο συγκεκριμένο έργο, κάνοντας λόγο για τεράστιες συνέπειες σε περιβαλλοντικό επίπεδο, στον πρωτογενή τομέα αλλά και στην ήπια τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Χ.Β. - click goodnet.gr