Πλουμή - Παραγιουδάκης

Επαφές με την Ελληνική Πρεσβεία στο Πεκίνο για τον Δήμο Ηρακλείου


Μετά το πέρας των εργασιών του Παγκόσμιου Φόρουμ των Δημάρχων για τον τουρισμό, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 27 έως 31 Μαΐου στην Κίνα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Gian Andrea Garancini επισκέφθηκε την Ελληνική Πρεσβεία στο Πεκίνο.

Ο κ. Garancini έγινε δεκτός από τον Έλληνα Πρέσβη Λεωνίδα Ροκανά, παρουσία του προϊσταμένου Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας Εμμανουήλ Στάντζου και του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Tourism Generis Γιώργου Δρακόπουλου.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν κυρίως την ενίσχυση των ελληνικών δημοσίων και ιδιωτικών φορέων στη Κίνα, προκειμένου να αυξηθούν οι τουριστικές ροές Κινέζων επισκεπτών στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη και το Ηράκλειο.


Επισης, ο κ. Ροκανάς επιβεβαίωσε την θεσμική και πρακτική στήριξη της Πρεσβείας, στη διαδικασία διδυμοποίησης του Ηρακλείου με την πόλη Νινγμπο, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.
Εν συνεχεία, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού το Δήμου Ηρακλείου, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΟΤ στο Πεκίνο, και συζήτησε σε θετικό κλίμα με τον κρητικό διευθυντή Γιάννη Πλεξουσάκη, Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην άμεση ενδυνάμωση της συνεργασίας τους, με στόχο να μπει το Ηράκλειο στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων των Κινέζων.