Πλουμή - Παραγιουδάκης

Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας: Αντικαταστήστε τις παλιές λάμπες για οικονομία στην τσέπη και προστασία στο περιβάλλον


Στον εξωτερικό χώρο της Λότζια, η Ομάδα Ενημέρωσης της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας συνέχισε και την Παρασκευή 8 Ιουνίου να συζητά με τους πολίτες του Ηρακλείου για την εξοικονόμηση ενέργειας στην καθημερινότητα, δίνοντας εύκολες και απλές συμβουλές. 
Στη θέρμανση, την ψύξη, τον φωτισμό, την παροχή ζεστού νερού και τη χρήση όλων των ηλεκτρικών συσκευών του σπιτιού, οι συνειδητές καθημερινές ενέργειες βοηθούν τα οικονομικά μας και παράλληλα προστατεύουν τους φυσικούς πόρους.
Έως και σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουνίου, στη Λότζια, οι πολίτες φέρνουν τις παλιές τους λάμπες και ο Δήμος τις αντικαθιστά με νέες λάμπες led. Καθημερινά διατίθενται επίσης, αναμνηστικά είδη για την Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας και τσάντες πολλαπλών χρήσεων. 




Η ανακύκλωση των παλαιών λαμπτήρων πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Φωτοκύκλωση, ένα Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης φωτιστικών, λαμπτήρων και μικροσυσκευών οργανωμένο και υποστηριζόμενο από επιχειρήσεις του Κλάδου Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού, εγκεκριμένο από το ΥΠΕΚΑ. Οι δράσεις της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας υποστηρίζονται από χορηγούς που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Δήμο Ηρακλείου οι οποίοι προσέφεραν υλικό φυτωρίου και λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης. 






Οι χορηγοί των δράσεων είναι: Πιάσε Πράσινο Φυτώριo, Δαμιανάκης Εμπόριο Ηλεκτρολογικού Υλικού, Proton Power, Πανταλός Ηλεκτρολογικό Υλικό, Καυκάς Ηλεκτρολογικό Υλικό. Τις τσάντες πολλαπλών χρήσεων στους πολίτες διαθέτει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ), ενώ επίσης υλικό ευαισθητοποίησης προσφέρει το Ενεργειακό Κέντρο της Περιφέρειας Κρήτης. Τις δράσεις της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας υποστηρίζουν η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου (ΔΕΠΤΑΗ) και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ).

Για τις σημερινές απογευματινές εκδηλώσεις ευχαριστούμε την Ομάδα Κρουστών Batala Creta η οποία θα παρουσιάσει τη δουλειά της που κινείται σε ρυθμούς samba reggae. Η Batala είναι μια διεθνής ομάδα που δραστηριοποιείται σε 20 χώρες σε όλον τον κόσμο με περισσότερους από 1.000 μουσικούς. Παίζοντας με τέσσερα διαφορετικά είδη τυμπάνων δημιουργούν μια δυνατή οπτικοακουστική εμπειρία που ξεσηκώνει τις αισθήσεις!