Πύλη Βιτούρι

Πύλη Βιτούρι
Παραδοσιακές γεύσεις της Κρητικής διατροφής σ' έναν ιδιαίτερο, ιστορικό χώρο με παραδοσιακή κρητική φιλοξενία και συνοδευτική ζωντανή μουσική. Χίλια Καλωσορίσατε!

Ομιλία για τον καρκίνο του δέρματος στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων


Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων στα πλαίσια των δράσεων που υλοποιεί με στόχο την αγωγή υγείας στην κοινότητα διοργανώνει ομιλία με θέμα: «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ».


Η ομιλία που θα έχει ως στόχο την ενημέρωση για το μελάνωμα, τον καρκίνο του δέρματος και γενικότερα τους κινδύνους από την έκθεση μας στον ήλιο θα πραγματοποιηθεί από τον Ειδικό Ιατρό Δερματολόγο κ Γιώργο Επιτροπάκη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Πεζών την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 13:00 μμ.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει εξέταση σπίλων (ελιών) για όποιον το επιθυμεί και θα δοθούν οδηγίες για αυτοεξέταση από το γιατρό.


"Να χαρούμε τον ήλιο αλλά με μέτρο" - προτείνει ο δερματολόγος, μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας, Γιώργος Επιτροπάκης, επισημαίνοντας ότι ο ήλιος προκαλεί ευφορία και ενεργοποιεί τη βιταμίνη D, ωστόσο αποτελεί και κίνδυνο προκαλώντας γήρναση, φωτοδερματίτιδα, εγκαύματα αλλά και καρκίνο του δέρματος.
Η πιο ανησυχητική μορφή καρκίνου του δέρματος είναι το μελάνωμα που "προτιμά" τη μέση ηλικία, και ιδίως όσους εκτίθενται στον ήλιο για κάποιο χρονικό διάστημα αλλά χωρίς μέτρο. "Εφόσον ο καρκίνος δε διαγνωστεί έγκαιρα κάνει μετάσταση σε ζωτικά όργανα και μπορεί να επέλθει ο θάνατος, ωστόσο αν διαγνωστεί έγκαιρα είναι ιάσιμος σε ποσοστό πάνω από 90%" - υπογραμμίζει ο γιατρός.
ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
M.D.
ΕΙΔΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ -ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΔΑΕ- Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕΔΧ- Ελληνικής Εταιρείας ΔΕΡΜΑΤΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΔΕ-Ελληνικής Εταιρείας Δερματοσκόπησης


ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 59-- ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


ΤΗΛ 2810222195--6973232734