Πλουμή - Παραγιουδάκης

Παρουσία πλήθους κόσμου η ομιλία του Γιώργου Επιτροπάκη για τον καρκίνο του δέρματος


Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων στα πλαίσια των δράσεων που υλοποιεί με στόχο την αγωγή υγείας στην κοινότητα διοργάνωσε ομιλία με θέμα: «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ».
Η ομιλία που είχε ως στόχο την ενημέρωση για το μελάνωμα, τον καρκίνο του δέρματος και γενικότερα τους κινδύνους από την έκθεση μας στον ήλιο θα πραγματοποιήθηκε από τον Ειδικό Ιατρό Δερματολόγο κ Γιώργο Επιτροπάκη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Πεζών την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 παρουσία πλήθους κόσμου.
Αμέσως μετά ακολουθήσαν οδηγίες για αυτοεξέταση σπίλων (ελιών) από το γιατρό.



"Να χαρούμε τον ήλιο αλλά με μέτρο" - προτείνει ο δερματολόγος, μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας, Γιώργος Επιτροπάκης, επισημαίνοντας ότι ο ήλιος προκαλεί ευφορία και ενεργοποιεί τη βιταμίνη D, ωστόσο αποτελεί και κίνδυνο προκαλώντας γήρναση, φωτοδερματίτιδα, εγκαύματα αλλά και καρκίνο του δέρματος.


Η πιο ανησυχητική μορφή καρκίνου του δέρματος είναι το μελάνωμα που "προτιμά" τη μέση ηλικία, και ιδίως όσους εκτίθενται στον ήλιο για κάποιο χρονικό διάστημα αλλά χωρίς μέτρο. "Εφόσον ο καρκίνος δε διαγνωστεί έγκαιρα κάνει μετάσταση σε ζωτικά όργανα και μπορεί να επέλθει ο θάνατος, ωστόσο αν διαγνωστεί έγκαιρα είναι ιάσιμος σε ποσοστό πάνω από 90%" - υπογραμμίζει ο γιατρός.


ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
M.D.
ΕΙΔΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ -ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΔΑΕ- Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕΔΧ- Ελληνικής Εταιρείας ΔΕΡΜΑΤΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΔΕ-Ελληνικής Εταιρείας Δερματοσκόπησης


ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 59-- ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


ΤΗΛ 2810222195--6973232734