Πλουμή - Παραγιουδάκης

Επί ποδός 21 πόλεις της χώρας για τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία – Τι θα γίνει στην Κρήτη


"Επί ποδός" βρίσκονται οι 21 πόλεις της χώρας καθώς την Τετάρτη (06.06.2018) θα διοργανωθούν συλλαλητήρια ενάντια στην σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ με τον όρο "Μακεδονία".


Η πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα για διοργάνωση συγκεντρώσεων στις μεγαλύτερες πόλεις της Μακεδονίας έχει «αγκαλιαστεί» με ιδιαίτερη θέρμη από Δημάρχους, Μητροπολίτες.

Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα σε 21 πόλεις της χώρας, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Συγκριμένα, ο κόσμος θα συγκεντρωθεί σε δρόμους και πλατείες στις παρακάτω περιοχές: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.

Σε δελτίο τύπου η επιτροπή σημειώνει πως δεν θα υπάρχει κανένας εκπρόσωπος κόμματος στις εξέδρες, προσπαθώντας να αποφύγει τον οποιοδήποτε «στιγματισμό» που θα περιόριζε ίσως και τη συμμετοχή του κόσμου.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου

«Ως απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα πρόσωπα τα οποία θα βρεθούν στις εξέδρες των δεκαπέντε πόλεων της Μακεδονίας στις αυριανές συγκεντρώσεις, η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Όσα με σαφήνεια ξεκαθαρίστηκαν στις συνεντεύξεις τύπου για τη διοργάνωση των αυριανών συγκεντρώσεων εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο. Στο βήμα των εκδηλώσεων θα βρεθούν και θα μιλήσουν οι Δήμαρχοι των πόλεων, οι οικείοι Μητροπολίτες και οι ομιλητές που ορίστηκαν από την Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Στις εξέδρες των αυριανών κινητοποιήσεων δεν έχουν θέση τα κόμματα. Αύριο μιλάει ο λαός».
Και… διεθνές ενδιαφέρον

Οι αυριανές συγκεντρώσεις για την Μακεδονία έχουν προσελκύσει και διεθνές ενδιαφέρον. Με το θέμα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπίων να έχει πάρει διαστάσεις, ξένα μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, πως στη χώρα βρίσκεται συνεργείο από την Ιαπωνία, και συγκεκριμένα τη Δημόσια Ιαπωνική Τηλεόραση (ΝΗΚ), που αύριο θα καλύψει το συλλαλητήριο στην Πέλλα, και θα στείλει εικόνα στην άλλη πλευρά της υφηλίου. Παράλληλα, θα κάνει εκτενές αφιέρωμα για τους Μακεδόνες και τη σύνδεση με τα βάθη της ιστορίας καθώς και το ζήτημα της Μακεδονίας.



click newsit.gr