Πλουμή - Παραγιουδάκης

Τραγωδία με τρεις νεκρούς από πρόσκρουση σκάφους σε βράχια στα Σφακιά (photos)


Ανείπωτη είναι η τραγωδία που έπληξε την Χανιώτικη κοινωνία την νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο,όταν τέσσερις νέοι άνθρωποι, τέσσερις φίλοι εκ των οποίων οι δύο αδέλφια, έπεσαν θύματα ναυτικού δυστυχήματος στον Φοίνικα Σφακίων και λίγο πριν επιστρέψουν στο Λουτρό όπου διέμεναν για διακοπές.

Οι τέσσερις φίλοι είχαν πάει με ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στην Αγία Ρουμέλη και το βράδυ , μετά από μια στάση στην παραλία Μάρμαρα, κατά την επιστροφή τους στο Λουτρό,περίπου στην 1:30 πμ από άγνωστη αιτία, το σκάφος με μεγάλη ταχύτητα προσέκρουσε σε βράχια στην περιοχή του Φοίνικα.

Κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν τον τρομερό θόρυβο από την πρόσκρουση του σκάφους ενημέρωσαν τις αρχές και στο σημείο μετέβησαν από την Χώρα Σφακίων άντρες του Λιμενικού και στην συνέχεια και πυροσβέστες από το κλιμάκιο Ανώπολης.



Μόλις έφτασαν οι διασώστες διαπίστωσαν ότι ένας από τους επιβαίνοντες, ο M. K. 31 ετών, ήταν σοβαρά τραυματισμένος και άμεσα οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο να τον ανασύρουν και στην συνέχεια διεκομίσθη στο ιατρείο της Χώρας Σφακίων και από εκεί στο Νοσοκομείο Χανίων με κατάγματα.

Στο μεταξύ από τα συντρίμμια του σκάφους και από τα βράχια ανασύρθηκαν νεκροί, οι Σ. και Κ. Κ., δύο αδέλφια 32 και 33 ετών γνωστοί οδοντίατροι καθώς και ο Μ. Τ. 35 ετών ιδιοκτήτης club στα Χανιά.

Και οι τρeις σοροί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και στο περιφερειακό ιατρείο όπου διαδραματίστηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας κατά την αναγνώρισή τους από τους συγγενείς που είχαν ειδοποιηθεί και μετέβηκαν στα Σφακιά .