Πλουμή - Παραγιουδάκης

Συμμετοχή μελών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων


Την Παρασκευή 18 Μαΐου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων σε συνεργασία με την Μονάδα Συμβουλευτικής Χανίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ πραγματοποίησαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων τη μουσειοπαιδαγωγική δράση: «Οι δικές μας ιστορίες».
Στόχος της δράσης ήταν κάθε μέλος της ομάδας του ΚΕΘΕΑ να επιλέξει ένα έκθεμα, να εμπνευστεί και να αφηγηθεί την ιστορία του από τη δική του ματιά και με φανταστικό τρόπο. Για την προετοιμασία και την επιλογή των αντικειμένων είχε προηγηθεί επίσκεψη τόσο στο ίδιο το μουσείο όσο και στον διαδικτυακό του ιστότοπο. 



Την ημέρα της εκδήλωσης, οι αρχαιολόγοι της Εφορείας υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στην έκθεση του Μουσείου τα μέλη της ομάδας του ΚΕΘΕΑ. Κατά τη ροή της ξενάγησης, τα μέλη της ομάδας, αφηγήθηκαν τις δικές τους ιστορίες για το «Σφράγισμα του Ηγεμόνα» από την ανασκαφή στο λόφο Κάστελλι της πόλης μας που χρονολογείται στον 15ο αι π.Χ., για έναν μαχαιροπέλεκυ που βρέθηκε σε τάφο του 15ου – 12ου αι. π.Χ. στην περιοχή των δικαστηρίων, για ένα νόμισμα από τη Γόρτυνα του 5ου αι. π.Χ. και για το άγαλμα του Ηρακλή από τα Δράμια του 3ου αι. μ.Χ.. Κατ’ αυτό τον τρόπο, η αρχαιολογική αφήγηση που φέρει κάθε έκθεμα αντιπαρατέθηκε με μια άλλη βιωματική αφήγηση πλούσια σε συναίσθημα.