Πλουμή - Παραγιουδάκης

Με την αγορά δύο νέων απορριμματοφόρων, συνεχίζεται η ανανέωση του στόλου καθαριότητας από τον Δήμο Ηρακλείου


Τη σύμβαση για την αγορά δυο ακόμα νέων απορριμματοφόρων υπέγραψε το μεσημέρι της Παρασκευής στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Πρόκειται για οχήματα χωρητικότητας 6 και 10 κυβικών μέτρων, τα οποία θα αγοραστούν με ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου και έρχονται να προστεθούν στα οκτώ καινούργια απορριμματοφόρα που επιχειρούν στην πόλη από τον Σεπτέμβριο του 2017.
Παράλληλα, προγραμματίζεται η αγορά ακόμα δυο, χωρητικότητας 4 κυβικών μέτρων, η παραλαβή των οποίων προσδιορίζεται το φθινόπωρο του 2018, με στόχο να μπαίνουν στα στενά της παλιάς πόλης, εκεί που τα υπάρχοντα δεν μπορούν.


Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος δήλωσε: «Συνεχίζουμε την μεγαλύτερη ανανέωση που έχει γίνει στον στόλο της καθαριότητας εδώ και χρόνια. Με την απόκτηση των δύο νέων απορριμματοφόρων, φτάνουμε στα δέκα καινούργια οχήματα και έπεται συνέχεια. Πρόκειται για απορριμματοφόρα που διαθέτουν υπερσύγχρονά συστήματα ασφαλείας και που διασφαλίζουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις κατάλληλες συνθήκες για τους εργαζομένους, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς. Ταυτόχρονα, δίνουν τη δυνατότητα στην Υπηρεσία να κάνει τη δουλειά της αποτελεσματικότερα.
Το στοίχημα για ένα Ηράκλειο που θα λάμπει από καθαριότητα είναι μεγάλο, αλλά καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να το κερδίσουμε».