Πύλη Βιτούρι

Πύλη Βιτούρι
Παραδοσιακές γεύσεις της Κρητικής διατροφής σ' έναν ιδιαίτερο, ιστορικό χώρο με παραδοσιακή κρητική φιλοξενία και συνοδευτική ζωντανή μουσική. Χίλια Καλωσορίσατε!

Η απάντηση της Αθηνάς Σπανάκη στις κατηγορίες περί ρατσισμού


Με ανακοίνωσή της η Αθηνά Σπανάκη - Κοχιαδάκη αναφέρεται στον σάλο που προκλήθηκε από ανάρτησή της στο Facebook, σχετικά με τους πρόσφυγες.
Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

"Η ανάρτηση μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με περιεχόμενο την κοινή φωτογράφηση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ηρακλείου με γυναίκες πρόσφυγες, στις 19 Μαρτίου 2018, δε συνιστά σε καμία περίπτωση ρατσιστικό σχόλιο εις βάρος των προσφύγων.
Δεν υπήρξε πρόθεση εκ μέρους μου να προσβάλλω τους πρόσφυγες ούτε φυσικά να προκαλέσω αρνητικά συναισθήματα εναντίον τους.
Η προσεκτική ανάγνωση του σχολίου μου δε δημιουργεί σε καμία περίπτωση σκιές ή υπόνοιες για το αντίθετο, ούτε φυσικά υπήρξε ποτέ τέτοια πρόθεση από μέρους μου.
Αντιθέτως μάλιστα, ασκεί κριτική για την ανεπαρκή και πολλές φορές απάνθρωπη αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών καθώς και την εκμετάλλευση τους από ορισμένους για προσωπική προβολή.
Σέβομαι και υπηρετώ τον άνθρωπο τόσο από την θέση που μου εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μου στο Δήμο Ηρακλείου όσο και από την επιστήμη μου, την ιατρική, τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου.
Οποιεσδήποτε άλλες ερμηνείες προσπαθούν κάποιοι με δόλιο τρόπο να δώσουν στο περιεχόμενο του σχολίου μου, φανερώνει με τρόπο καταφανή τις προθέσεις αυτών που τις διαδίδουν".