Πλουμή - Παραγιουδάκης

Μεγάλη η ικανοποίηση στη Συνοικία Αγίας Αικατερίνης, για την ανέγερση νηπιαγωγείου


Με αισθήματα απέραντης χαράς, ικανοποίησης, δικαίωσης και υπερηφάνειας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, κάνει γνωστό, ότι τα έργα ανέγερσης του νέου κτιρίου που θα μεταστεγάσει τα ήδη υφιστάμενα 65ο (2/θ) και 6ο (1/θ) Νηπιαγωγεία, τα οποία στεγάζονται σε μισθωμένα ακατάλληλα κτίρια), μπήκαν στη τελική ευθεία υλοποίησης.

Είναι γεγονός ότι το έργο αυτό πέρασε από από πολλά εμπόδια. Όμως ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Αγίας Αικατερίνης δεν λύγισε αλλά πεισματικά αγωνίστηκε τα τελευταία 16 χρόνια, για να φτάσει σήμερα στο σημείο να χαίρεται, να υπερηφανεύεται, και να αισθάνεται δικαιωμένος, που οι συνεχείς αγώνες του, καρποφόρησαν και ένας ακόμη μεγάλος στόχος του Συλλόγου, να προχωρά προς υλοποίηση.

Το "πράσινο φως" για την κατάθεση της πρότασης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014-2020, για την κατασκευή του νέου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου στην Αγία Αικατερίνη, έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου κατά την τελευταία συνεδρίαση της Δευτέρας 12/3/2018 και το έργο, εκτός απροόπτου, θα μπορέσει να δημοπρατηθεί πολύ σύντομα.

Το νέο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 988μ2 και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κάντια και Φιλικής Εταιρίας στη Συνοικία Αγίας Αικατερίνης και θα είναι δυναμικότητας 75 νηπίων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, εκφράζοντας τους κατοίκους της περιοχής, απευθύνει τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες του, ιδιαιτέρως στον Δήμαρχο κον Βασίλη Λαμπρινό για την προώθηση και σταθερή θέση του στην υπόσχεση που έδωσε στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου πριν δύο χρόνια, για την κατασκευή του νέου αυτού κτιρίου αλλά και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο, που ομόφωνα αποφάσισε την ένταξη του νηπιαγωγείου στο ΕΣΠΑ και την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την δημοπράτησή του.

Ξεχωριστά ευχαριστεί τον αντιδήμαρχο Τ.Υ. κον Γιάννη Αναστασάκη, ο οποίος σήκωσε ολόκληρο το βάρος της δύσκολης απεμπλοκής του οικοπέδου από τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές πολεοδομικές, ιδιοκτησιακές και νομικές διαδικασίες, που ήταν και η αιτία της πολύχρονης καθυστέρησης κι έτσι κατάφερε να το φτάσει στο σημερινό επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επίσης ευχαριστεί τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους τεχνικούς, νομικούς, και διοικητικούς για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους και την άρτια επιστημονική κατάρτησή τους.