Πλουμή - Παραγιουδάκης

Το κράνος έσωσε τη ζωή του Κρητικού πρωταθλητή του bodybuilding (photos)


«Το κράνος σώζει ζωές» δηλώνει ο «Mr Κρήτη» και εξομολογείται: «Θεωρούμε πως δεν θα τύχει σε εμάς ποτέ τέτοιο περιστατικό. Πριν από λίγες μέρες διαπίστωσα, πόσο εύκολα και πόσο κοντά στον θάνατο είμαστε όλοι μας».



Το κράνος έσωσε τον Έλληνα πρωταθλητή του bodybuilding Γιάννη Τσαγκαράκη, που είχε σοβαρό τροχαίο με τη μηχανή του. Το ατύχημα συνέβη την 1η Φεβρουαρίου, όταν ο «Mr Κρήτη», όπως είναι το παρατσούκλι του λόγω των τοπικών - και όχι μόνο - τίτλων που έχει πάρει στο bodybuilding αλλά και εξαιτίας της καταγωγής του, έχασε τον έλεγχο της μηχανής που οδηγούσε επί της παραλιακής οδού του Ηρακλείου Κρήτης, στο ύψος του τελωνείου. Η μοτοσικλέτα ανατράπηκε και ο ίδιος έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στα πλευρά και να υποστεί ακόμη πολλές κακώσεις.
Οι αυτόπτες μάρτυρες πίστεψαν αρχικά ότι ο άτυχος οδηγός της μηχανής έχασε τη ζωή του, καθώς η πτώση ήταν σφοδρή, ενώ το σώμα του εκτοξεύτηκε αρκετά μέτρα μακριά. Όμως ο Γιάννης Τσαγκαράκης σώθηκε χάρη στο κράνος που φορούσε. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο σημείο, μετέφερε τον άνδρα στο Βενιζέλειο Γενικό νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ χρειάστηκε να νοσηλευθεί τις πρώτες ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.


Σήμερα ο Έλληνας bodybuilder, ο οποίος είναι πατέρας τριών παιδιών, έχει πάρει εξιτήριο και αναρρώνει στο σπίτι του. Στη σελίδα του στο facebook ανέβασε φωτογραφία με το σπασμένο, από την πτώση, ρολόι του, το οποίο κόλλησε στην ώρα 13:29, ενώ σχολίασε: «Την ώρα που σταμάτησε ο χρόνος... για κάποιο λόγο, το ραντεβού με τον θάνατο αναβλήθηκε... Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου...».



Ο τυχερός στην ατυχία του Γιάννης Τσαγκαράκης μίλησε στο protothema.gr για το σοβαρό τροχαίο που είχε, τονίζοντας ότι έζησε χάρη στο κράνος που φορούσε: «Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε βιώσει την αιφνίδια απώλεια γνωστών ή αγαπημένων προσώπων από τη σύγχρονη μάστιγα της εποχής μας, τα τροχαία δυστυχήματα. Μόνο που πολλοί θεωρούμε πως δεν θα τύχει σε εμάς ποτέ τέτοιο περιστατικό, ίσως γιατί νιώθουμε ευλογημένοι, τυχεροί, ή οι καλύτεροι οδηγοί στον κόσμο. Πριν από λίγες μέρες διαπίστωσα, πόσο εύκολα και πόσο κοντά στον θάνατο είμαστε όλοι μας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα τρομαγμένα μάτια των δικών μου ανθρώπων και ειδικά τα μάτια των τριών παιδιών μου κατά την έξοδο από την ΜΕΘ του νοσοκομείου. Δεν αξίζουν για μια στιγμιαία μας απερισκεψία να έχουν μόνιμα την θλίψη ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους. Και ΝΑΙ είναι γεγονός, το ΚΡΆΝΟΣ ΣΩΖΕΙ ΖΩΈΣ».





Ο πρωταθλητής του bodybuilding δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στους γιατρούς και του νοσηλευτές του νοσοκομείου, οι οποίοι ουσιαστικά τον έσωσαν, μαζί φυσικά με το κράνος που ο ίδιος φρόντισε να φοράει. «Θέλω να δηλώσω της θερμές μου ευχαριστίες, στο νοσηλευτικό προσωπικό, στους ιατρούς του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ. Τους διευθυντές κκ Κιούλπαλη Ανέστη, Κουργεράκη Ουρανία, Αντρινάκη Ελένη, Χαραλάμπους Ηλιάνα, καθώς και τους επιμελητές Ά Συκιανάκη Δημήτριο, Χαχλιούτη Κων/νο, Βολακάκη Ευάγγελο και Καζάκου Ρίτα, για την ανιδιοτελή προσφορά τους, που πραγματικά με συγκίνησε και τον ιδιαίτερο ζήλο με το οποίο υπηρετούν το λειτούργημά τους. Τους ευχαριστώ από καρδιάς».