Πλουμή - Παραγιουδάκης

Το Ηράκλειο στην εποχή της Κυκλικής Οικονομίας - Ένα οραματικό έργο στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον ΕΣΔΑΚ



Το πρωτοποριακό για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Ηρακλείου, παρουσιάστηκε από τον Αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας και Πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ Χάρη Μαμουλάκη στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα οραματικό έργο που έλαβε την κατ' αρχήν έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου έτσι ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες, το οποίο και αλλά όλα όσα γνωρίζαμε για τη διαχείριση των απορριμμάτων και το οποίο παρουσιάστηκε από τον μελετητή του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης Γ. Ηλιόπουλο.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Χάρης Μαμουλάκης:

Κάτι πολύ καλό έγινε σήμερα στην πόλη μας!
Στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Ηρακλείου που παρουσιάστηκε από τον ΕΣΔΑΚ!
Ένα οραματικό έργο που αναβαθμίζει την Ν. Αλικαρνασσό, ένα Περιβαλλοντικό Πάρκο με στόχο την εκπαίδευση και την αναψυχή των συμπολιτών μας, την καινοτόμο ανάπτυξη περιβαλλοντικών τεχνολογιών σε συνεργασία με τα κορυφαία Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης, το οποίο «φέρνει» την Κυκλική Οικονομία στο Ηράκλειο!
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι με αυτό το έργο, το Ηράκλειο δεν «αλλάζει» απλώς σελίδα στη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην Ελλάδα, με ένα πρότυπο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας.
Μείνετε συντονισμένοι και σας προτείνω να ενημερωθείτε για την Κυκλική Οικονομία. Είναι το μέλλον. Το - όχι και τόσο μακρινό - αύριο. Και είναι η απολύτως αναγκαία και ικανή συνθήκη για να παραδώσουμε έναν κόσμο καλύτερο στις επόμενες γενιές.
ΥΓ: Πολλά ευχαριστώ στους συνεργάτες μας που δούλεψαν με ζήλο σε αυτό το πραγματικά οραματικό σχέδιο!