Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ο Δήμος Ηρακλείου συνδιοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας


Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλη Κατσιαδάκη είχε το πρωί της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου στο Γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο κ. Κατσιαδάκης βρίσκεται στο Ηράκλειο με αφορμή την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξιφασκίας νέων ανδρών, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο στα Δυο Αοράκια, στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Στη συζήτηση με τον Δήμαρχο εξέθεσε τα οφέλη που έχει η πόλη από την ανάληψη της διοργάνωσης και σε επίπεδο διεθνούς προβολής αλλά και όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος, καθώς στο Ηράκλειο, για το Παγκόσμιο Κύπελλο θα έρθουν περισσότεροι από 300 άνθρωποι (αθλητές, συνοδοί, προπονητές κ.α.).
Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να καταστήσει το Ηράκλειο έναν σημαντικό διεθνή προορισμό αθλητικού τουρισμού και η ανάληψη διοργανώσεων όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας, στο οποίο ο Δήμος είναι συνδιοργανωτής, αποτελεί βήμα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Σωκράτης Βαρδάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης.