Πλουμή - Παραγιουδάκης

SOS από τον Σφακιανάκη: Μην ανεβάζετε φωτογραφίες στο Facebook με τα παιδιά σας από παραλίες


Ενας από τους ανθρώπους στον οποίο οφείλει πολλά η Ελληνική κοινωνία, παρά την πρόωρη αποστράτευσή του από την Κυβέρνηση, συνεχίζει το έργο του χωρίς σταματημό.


Ο λόγος για τον Στρατηγό της ΕΛΑΣ Μανώλη Σφακιανάκη που ίδρυσε την πολύ σημαντική υπηρεσία της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος μέσω του CSI Institute συνεχίζει να μιλάει σε παιδιά και γονείς, περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.
Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο χωριό του, στην Σπηλιά του Δήμου Πλατανιά, στα Χανιά, καλεσμένος της Ενορίας, του πολιτιστικού συλλόγου και του συλλόγου κύριων και δεσποινίδων και μίλησε για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο μαζί με την συνεργάτιδα του, ψυχολόγο, Βέρα Αθανασίου.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, Σφακιανάκης και Αθανασίου, εξήγησαν σε μικρούς και μεγάλους ότι στο διαδίκτυο δεν υπάρχει ούτε ανωνυμία αλλά ούτε και ιδιωτικότητα. Συνέστησαν ιδιαίτερη προσοχή στις πληροφορίες και τις φωτογραφίες που κοινοποιούμε ως χρήστες, στα προφίλ μας στα κοινωνικά δίκτυα και εξήγησαν πως τα δεδομένα αυτά είναι πολύτιμος θησαυρός που αξίζει δισεκατομμύρια. 

Προχωρώντας ακόμα παραπέρα, ο κ. Σφακιανάκης τόνισε πως ποτέ δεν πρέπει να μοιραζόμαστε προσωπικές φωτογραφίες ειδικά ερωτικού περιεχομένου καθώς τελειώνοντας μία σχέση μπορούν να αποτελέσουν μέσο για αντεκδίκηση.Ακόμη, απευθυνόμενος στους γονείς επεσήμανε ότι δεν πρέπει επ’ ουδενί να «ανεβάζουν» στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες των παιδιών τους, ειδικά με εσώρουχα ή μαγιό καθώς έχει διαπιστωθεί πλέον πως οι παιδεραστές αντλούν το υλικό τους από το facebook. Τόνισε ότι πρέπει να αποδεχόμαστε αιτήματα φιλίας μόνο από άτομα που γνωρίζουμε και να μην κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με το πού βρισκόμαστε και πόσες μέρες θα λείπουμε για διακοπές: «Βάζει ο άλλος check in στη Μύκονο, 12 – 20 Αυγούστου. Ε, 13 με 19 Αυγούστου θα είναι οι κλέφτες στο σπίτι του. Κι αν γυρίσει και νωρίτερα μπορεί να του ζητήσουν και τον λόγο!» είπε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάδειξη του Βυζαντινού Μουσείου Σπηλιάς, ένα μουσείο που ο αείμνηστος Πατέρας Ευάγγελος Σφακιανάκης, προικοδότησε με σπάνιες εικόνες, ανεκτίμητης αξίας.