Πλουμή - Παραγιουδάκης

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλευρό των ομογενών Κρητών (photos)


Την συνέχιση της στενής και γόνιμης συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με το Παγκόσμιο συμβούλιο Κρητών, τόνισε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης δίδοντας τα συγχαρητήρια του στο νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Μανόλη Κουγιουμτζή και στο νέο του συμβούλιο που το Σάββατο το βράδυ στο Ρέθυμνο παρέλαβαν την σκυτάλη από τον Μανόλη Βεληβασάκη. 

Ο κ Αρναουτάκης ευχήθηκε στον κ Κουγιουμτζή καλή δύναμη, συνεργασία-συμπόρευση και επιτυχία στο έργο του, ενώ παράλληλα ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Μανόλη Βεληβασάκη για την στενή και έμπρακτη συνεργασία τους με πολλές πρωτοβουλίες και κορυφαίες δράσεις εντός και εκτός Κρήτης αλλά και της ίδρυσης -λειτουργίας μέσα στο κτίριο της Περιφέρειας γραφείου αποδήμων Κρητών. 




«Θα συνεχίσουμε και με τη νέα ηγεσία, πατώντας πάνω σ΄ αυτά τα οποία χτίσαμε αυτό το χρονικό διάστημα μαζί με τον κ Βεληβασάκη και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης, προσθέτοντας: «Εμείς από τη πλευρά μας ως Περιφέρεια Κρήτης συνεργαζόμαστε με το Παγκόσμιο συμβούλιο Κρητών και τώρα με τον κ Κουγιουμτζή να φέρομε πιο κοντά τους Κρητικούς που ζουν στα πέρατα του κόσμου, που αγαπούν το νησί μας και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό. Έχουν μεγάλες επιτυχίες σε όποιον τομέα και αν δραστηριοποιούνται σε Πανεπιστήμια, ως επιχειρηματίες, πραγματικά έχουν σπουδαίες θέσεις στο εξωτερικό, και μπορούν να μεταφέρουν αυτή την τεχνογνωσία στο νησί μας και να υπάρχει μια ακόμη καλύτερη συνεργασία προωθώντας την Κρήτη, την ιστορία τον πολιτισμό μας, τον τουρισμό, τα ποιοτικά Κρητικά προϊόντα-Κρητική κουζίνα-διατροφή, τις παραδόσεις μας κ.α».

Επίσης στην ανοιχτή εκδήλωση «Ο Κρητικός στον αγώνα» του Παγκόσμιου συμβουλίου Κρητών το Σάββατο το πρωί (αίθουσα Σπίτι του Πολιτισμού) στο Ρέθυμνο ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης οι Μητροπολίτες κκ Ευγένιος και Αμφιλόχιος, ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης ,η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονη, ο Γεν. Γραμ. απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων αναφέρθηκαν δημόσια στους χαιρετισμούς τους στον σημαντικό ρόλο της ομογένειας δίδοντας συγχαρητήρια στον απερχόμενο Πρόεδρο Μανόλη Βεληβασάκη για το έργο του και την καλή συνεργασία που είχαν μέχρι την λήξη της θητείας του. Στην ίδια εκδήλωση τον κ Βεληβασάκη ευχαρίστησε ο πρόεδρος του ΙΤΕ Νεκτάριος Ταβερναράκης ο οποίος ήταν βασικός ομιλητής παρουσιάζοντας στις Αρχές και στους Ομογενείς τα σημαντικά τεχνολογικά επιτεύγματα του ΙΤΕ και την διεθνή αναγνώριση του.



Ο κ Βεληβασάκης οπό την πλευρά του -στην τελευταία αυτή εκδήλωση με την ιδιότητα του προέδρου - ευχαρίστησε όλους, φορείς και πολίτες για την συνεργασία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την έμπρακτη-όπως είπε-στήριξη του στο έργο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, στην συνεργασία του σε κορυφαίες δράσεις αλλά και στη λειτουργία με θετικά αποτελέσματα στο κτίριο της Περιφέρειας Γραφείου Απόδημων Κρητών. Είναι-είπε-ένα «ζωντανό» γραφείο και εξυπηρετεί τα συμφέροντα όχι μόνο των αποδήμων, αλλά είναι ένας κρίκος των αποδήμων με την Κρήτη.