Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ο Όμιλος «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» υποδέχεται παραδοσιακά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Κρήτη


Με τον πιο παραδοσιακό τρόπο υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού» ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη. Ο Όμιλος προσκλήθηκε να αποδώσει τις προβλεπόμενες τιμές και να αποτυπώσει το στίγμα της κρητικής λεβεντιάς στους πρόποδες του επιβλητικού όρους Δίκτη ακριβώς κάτω από το ιερό σπήλαιο γέννησης του Δία και του χορού.

Η υποδοχή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οργανώθηκε από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, το Καμπάνειο Ίδρυμα με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών - Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και άλλων φορέων. Αντιπροσωπεία του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ», εκφράζοντας την παλιά παραδοσιακή Κρήτη, υποδέχτηκε τον Πρόεδρο με χαρακτηριστικές για τον ιερό τόπο μαντινάδες και μουσικές του νησιού. Ο ίδιος παρέμεινε αρκετή ώρα μαζί τους, περιεργάστηκε τις παραδοσιακές ενδυμασίες και συνομίλησε με τους νέους της αποστολής.




Ομάδα του Ομίλου συμμετείχε και στην τελετή παράδοσης προς τον Πρόεδρο των εκλεκτών δώρων της Κρήτης από τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννη Στεφανάκη καθώς και στις σχετικές τοποθετήσεις εκ μέρους των δυο πλευρών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ενθουσιασμένος από την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν όλοι καθώς και από την αυθεντική και ανθρώπινη φιλοξενία που βίωσε. Μάλιστα φωτογραφήθηκε με όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας και εκείνοι, έπειτα από προσωπική του επιθυμία και προς τιμήν του -εκτός πρωτοκόλλου και επίσημου προγράμματος- παρουσίασαν, με ιδιαίτερους συμβολισμούς, τους δύο χαρακτηριστικότερους πυρρίχιους χορούς της Κρήτης στον τόπο που -σύμφωνα με τους αρχαίους συγγραφείς- γεννήθηκε ο Πυρρίχιος χορός των Κουρητών και κατ’ επέκταση η ίδια η τέχνη του χορού.