Πλουμή - Παραγιουδάκης

Μικρή αύξηση στην ποσότητα νερού που θα παίρνει ο Δήμος Ηρακλείου από το φράγμα Αποσελέμη για το επόμενο δεκαπενθήμερο


Σύσκεψη στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ηρακλείου συγκάλεσε το πρωί της Τρίτης 8 Αυγούστου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός με αντικείμενο το πρόβλημα υδροδότησης της πόλης. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος Μανώλης Χαιρέτης καθώς και στελέχη της επιχείρησης. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Δήμαρχος επικοινώνησε με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης και ζήτησε την αύξηση της ημερήσιας ποσότητας που παίρνει ο Δήμος Ηρακλείου από το φράγμα Αποσελέμη κατά 100 κυβικά μέτρα ανά ώρα (2.400 κυβικά μέτρα ανά ημέρα) για το επόμενο δεκαπενθήμερο. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και οι αυξημένες ποσότητες θα ξεκινήσουν να πέφτουν στο δίκτυο του Ηρακλείου από σήμερα, Τρίτη.

Η δημοτική αρχή εκτιμά ότι με το συγκεκριμένο μέτρο θα υπάρξει ανακούφιση των περιοχών που αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα και βρίσκονται εντός του αστικού ιστού (Ατσαλένιο, οι δρόμοι περιμετρικά του Πολιτιστικού Κέντρου κ.α.). Στην περιφέρεια του Δήμου, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος, η κατάσταση βαίνει προς εξομάλυνση.