Πλουμή - Παραγιουδάκης

Value for money στις τοπικές επιχειρήσεις!


Η αλήθεια είναι πώς ο «επιμένων Ελληνικά» τείνει να εκλείψει. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, του διεθνούς εμπορίου και των (ηλεκτρονικών) συναλλαγών χωρίς σύνορα, το να αναζητάς «τοπική επιχείρηση» ακούγεται κάπως… ρετρό.
Ο καταναλωτής ψάχνει την ποιότητα και την καλή τιμή – αυτό που με απλά ... ελληνικά λέμε value for money – αναζητά ποικιλία, ευκολία και φυσικά άριστη εξυπηρέτηση. Μπορούμε όμως να συνδυάσουμε όλα τα παραπάνω, σε μια ελληνική επιχείρηση; Η απάντηση είναι: ΝΑΙ, μπορούμε!

Για αυτό κι εμείς που παραμένουμε ρομαντικοί και αγαπάμε τον τόπο μας – την Κρήτη ένα κλικ παραπάνω – αλλά θέλουμε και ποιότητα και τιμές και ποικιλία και εξυπηρέτηση, ψάξαμε και βρήκαμε τα «καθαρά» Ελληνικά σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη, τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να… «κάνουν καριέρα και στο εξωτερικό»!

Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκη, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Κρήτη, η οποία εδώ και πολλές δεκαετίες βρίσκεται δίπλα στην τοπική κοινωνία, με παρουσία και εκτός Κρήτης, έντονη Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, πολύ καλές συνθήκες εργασίας για το προσωπικό, οργάνωση και λειτουργία που θα ζήλευε κάθε εταιρεία.

Σούπερ μάρκετ ΣΥΝΚΑ, με δυνατή παρουσία ιδιαίτερα στα Χανιά και ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης.

Φαιστός, τα γνωστά μικρά σχετικά καταστήματα γειτονιάς, επίσης με πολλά χρόνια παρουσίας και σταθερό πελατολόγιο.

Σούπερ μάρκετ Κρητικός και Bazaar, δυο αλυσίδες με σημαντική παρουσία στην υπόλοιπη χώρα, που τελευταία ήρθαν και στην Κρήτη.

Σκλαβενίτης, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ που τους τελευταίους μήνες εφάρμοσε μια ιδιαίτερα επιθετική πολιτική ανάπτυξης και ήρθε στην Κρήτη με «προίκα» την καλή φήμη της Αθήνας.

Επειδή λοιπόν είναι συμφέρον όλων μας να ενισχύσουμε όσο μπορούμε την τοπική οικονομία (και λέγοντας «τοπική οικονομία» δεν εννοούμε μόνο τον έμπορο, αλλά και τον προμηθευτή, τον παραγωγό, τον βιοτέχνη, τον αντιπρόσωπο, αλλά και τον κάθε τεχνικό που μπορεί να έχει δουλειά από ένα Κρητικό σούπερ ή μίνι μάρκετ), ας προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας από τις τοπικές επιχειρήσεις. Στηρίζοντας αυτές τις επιχειρήσεις, στηρίζουμε τον τόπο μας, στηρίζουμε το μέλλον των παιδιών μας, στηρίζουμε αυτούς που μπορεί αύριο να στηρίξουν εμάς ή έναν δικό μας άνθρωπο!

ΣΗΜ.: Επειδή ίσως κάποιοι αναρωτηθείτε γιατί λείπει από την παραπάνω λίστα… του πουλιού το γάλα, να σας ενημερώσουμε ότι δυστυχώς, η ΑΒ Βασιλόπουλος εδώ και πολλά χρόνια ΔΕΝ είναι Ελληνική εταιρεία. Ανήκει στον Βελγο-Ολλανδικό όμιλο Ahold Delhaize!