Πλουμή - Παραγιουδάκης

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο έρευνας-επιστήμης-καινοτομίας Carlos Moedas στις Βρυξέλλες


Τα θερμά του συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Κρήτης που πρωτοπορεί στην έρευνα, στην καινοτομία, στην υψηλή τεχνολογία που παράγουν τα Ερευνητικά-Επιστημονικά-Ακαδημαικά Ιδρύματα του νησιού, εξέφρασε στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο Πορτογάλος Ευρωπαίος Επίτροπος Carlos Moedas, ο οποίος είναι αρμόδιος στους τομείς της έρευνας, της επιστήμης και της καινοτομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνάντηση, στις Βρυξέλλες, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ενημέρωσε διεξοδικά τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την στρατηγική της «έξυπνης εξειδίκευσης» που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τα Ερευνητικά-Επιστημονικά Ιδρύματα του νησιού και τη διασύνδεση της έρευνας με την πραγματική οικονομία στους τομείς του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πόρων για την προαγωγή του ερευνητικού-επιστημονικού πεδίου στη Κρήτη και ευρύτερα στην Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον Ευρωπαίο Επίτροπο Carlos Moedas για τα καλά του λόγια και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το νησί μας μόλις το επιτρέψει το πρόγραμμα του.



Ο Περιφερειάρχης Κρήτης βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.