Ουζερί του Τερζάκη

Και η κόντρα καλά κρατεί - Σκληρή απάντηση Δήμου Ηρακλείου σε ΝΟΔΕ


Κρατάει χρόνια και δ
εν δείχνει να τελειώνει εύκολα η κόντρα Δήμου Ηρακλείου - ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ηρακλείου, με τελευταία αφορμή για κονταροχτύπημα, την ονοματοθεσία οδού με το όνομα του εκλιπόντα Πρωθυπουργού Κων/νου Μητσοτάκη.

Η ΝΟΔΕ κατακεραυνώνει τον Δήμο Ηρακλείου με ανακοίνωσή της, λέγοντας ότι καθυστερεί αδικαιολόγητα τη διαδικασία, με τη Δημοτική Αρχή να απαντά σε επίσης σκληρό τόνο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "Η απόδοση τιμής σε έναν σημαντικό άνθρωπο είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται σαν αγώνας ταχύτητας."

Οι γνωρίζοντες βέβαια λένε ότι πίσω από το ζήτημα της ονοματοθεσίας, βρίσκεται προσωπική κόντρα στελεχών της τοπικής Ν.Δ. και εκεί θα πρέπει να αναζητηθούν και οι αιτίες των... καυγάδων.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου αναφέρεται:
Ο Δήμος Ηρακλείου αποδέχτηκε από την πρώτη στιγμή και με χαρά το αίτημα της ΝΟΔΕ Ηρακλείου να δοθεί σε δρόμο της πόλης το όνομα του εκλιπόντος Κρητικού πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν έκτοτε είναι οι προβλεπόμενες, δίχως καθυστερήσεις. Όταν ολοκληρωθούν, θα προχωρήσει η σχετική ονοματοθεσία.
Η απόδοση τιμής σε έναν σημαντικό άνθρωπο είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται σαν αγώνας ταχύτητας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 25/7, με επίσης σκληρή ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της Ν.Δ. εξέφραζε την ενόχλησή της για την καθυστέρηση - όπως υποστήριζε - στη διαδικασία ονοματοθεσίας οδού με το όνομα ου Κων/νου Μητσοτάκη. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ:
Από τις 14 Ιουνίου, έχουμε καταθέσει αίτημα, όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας του ν. Ηρακλείου, πλην ελαχίστων, όπως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου, για την ονοματοδοσία κεντρικού δρόμου της πόλης του Ηρακλείου σε «οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».
Επειδή το αίτημά μας κατατέθηκε ενάμιση μήνα πριν, μας ικανοποίησε, προς στιγμήν, το γεγονός νομίζοντας ότι θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως, με έκπληξη ενημερωθήκαμε, στη συνέχεια και μετά από σχετική ερώτηση που απεύθυνε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Καλλέργος Βουλγαράκης, προς τον Δήμαρχο κ. Β. Λαμπρινό και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρ. Πασπάτη, ότι δεν περιλαμβάνεται το ανωτέρω θέμα στη σημερινή συνεδρίαση και ότι ακόμη εξετάζεται…
Να σημειωθεί ότι, όλο αυτό το διάστημα, ουδέποτε υπήρξε επικοινωνία εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής προς τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου και όσους υπέγραψαν το ανωτέρω αίτημα.
Την ίδια στιγμή, όμοροι Δήμοι, όπως ο Δήμος Μαλεβιζίου, με δική τους μάλιστα πρωτοβουλία, χωρίς κανένα αίτημα στελεχών μας, χωρίς καμία καθυστέρηση, έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με εισήγηση του ίδιου του Δημάρχου, πήρε θετική απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, στη συνέχεια πήρε απόφαση το τοπικό Συμβούλιο Γαζίου και απομένει το υπηρεσιακό μέρος της διαδικασίας, ώστε να ολοκληρωθεί η ονοματοδοσία του παραλιακού περιφερειακού δρόμου, που περνά μπροστά από το Παγκρήτιο στάδιο έως και το Γάζι, σε οδό «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».
Αντίστοιχες ενέργειες έχουν κάνει και πολλοί Δήμοι σε διάφορα μέρη της χώρας.
Επειδή η κωλυσιεργία και ο τρόπος διαχείρισης της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου αποτελεί ένδειξη αδιαφορίας, παρακαλούμε το Δήμο Ηρακλείου να φέρει άμεσα το θέμα στο επόμενο κιόλας Δημοτικό Συμβούλιο και με εισήγησή του να προτείνει την ονομασία της περιφερειακής παραλιακής λεωφόρου της πόλης μας, που αποτελεί συνέχεια αυτής που πήρε ήδη απόφαση ο Δήμος Μαλεβιζίου, σε οδό «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».
Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση είναι προσβλητική προς τα στελέχη που υπέγραψαν το σχετικό αίτημα, καθώς και τα δεκάδες άλλα στελέχη του κόμματός μας που συντάχθηκαν με αυτό στη συνέχεια, αλλά κυρίως για τη μνήμη του τελευταίου μεγάλου πολιτικού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.