Πλουμή - Παραγιουδάκης

Τομάτα με… ονοματεπώνυμο; Κι όμως υπάρχει!


Η σωστή επιλογή φρούτων και λαχανικών αποτελεί βασικό μέλημα κάθε καταναλωτή. Όλοι θέλουμε να βάλουμε στο τραπέζι μας τα καλύτερα προϊόντα, αυτά που παράγονται με πιστοποιημένες διαδικασίες και μας εξασφαλίζουν έναν πραγματικά υγιεινό τρόπο διατροφής. Πώς όμως θα το πετύχουμε αυτό; Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι κάθε ένα από τα φρούτα και λαχανικά που αγοράζουμε, πληρούν τις προϋποθέσεις που αναζητούμε;

Αυτές τις ανησυχίες, φαίνεται ότι τις αντιλήφθηκαν στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, στην Κρητική εταιρεία που έχει ως στόχο να ικανοποιεί στο έπακρο τις ανάγκες των καταναλωτών. Γι’ αυτό και από το 2013 εφαρμόζουν πρώτοι στην Ελλάδα το πρωτόκολλο ασφάλειας της MODUS Ltd, E-CERT , ένα εξειδικευμένο σύστημα ελέγχου όλης της διαδικασίας παραγωγής των φρούτων και των λαχανικών που προμηθεύονται για εμάς.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι μπορούμε να γνωρίζουμε πλέον κάθε βήμα των οπωροκηπευτικών, από το χωράφι στο ράφι!

Σε συνεργασία με όλους τους Κρητικούς παραγωγούς, κάθε φρούτο και λαχανικό που μπαίνει στα μανάβικα των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, «παρακολουθείται» και ελέγχεται από εξειδικευμένους γεωπόνους σε όλα τα στάδια της παραγωγής του! Από την καλλιέργεια και την συγκομιδή του στον αγρό, μέχρι να φτάσει στο μανάβικο ενός καταστήματος Χαλκιαδάκης, η «ιστορία» του είναι καταγεγραμμένη σε μια βάση δεδομένων η οποία περιλαμβάνει 4.563 αγροτεμάχια σε ολόκληρη την Κρήτη και είναι διαθέσιμη στον καταναλωτή!
Μπορείτε κι εσείς και να μάθετε τα πάντα για τα φρούτα και τα λαχανικά σας : Ποιος είναι ο παραγωγός, πότε φυτεύτηκε το χωράφι, ποια είναι η έκτασή του, ποιοι γεωπόνοι το παρακολουθούν, τι ποικιλία είναι, το είδος της καλλιέργειας, το νερό που χρησιμοποιεί, κλπ. 
Στην επόμενη επίσκεψή σας σε ένα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, πληκτρολογήσετε τον αριθμό LOT που θα βρείτε στην ταμπέλα του προϊόντος στην ιστοσελίδα της εταιρείας http://www.xalkiadakis.gr/el/ecert και γνωρίστε τον κάθε παραγωγό… «προσωπικά»!


Τα καλά νέα όμως δεν σταματάνε εδώ. Στο πλαίσιο των ενεργειών στήριξης των Κρητικών προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, οι καταναλωτές μπορούν με τις αγορές τους από τα μανάβικα να κερδίσουν και 2.500 δωροεπιταγές των 10 € με την χρήση της Xtra Card!
Αξίζει τέλος να τονιστεί, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα e-cert της εταιρείας Χαλκιαδάκης, βραβεύτηκε το 2013 ως το κορυφαίο σύστημα διασφάλισης ασφάλειας τροφίμων στην Ελλάδα αλλά και το 2014 από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ως το πιο καινοτόμο πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα!

Οπότε, για την επιλογή φρούτων και λαχανικών πιστοποιημένων και με την σφραγίδα του e-cert, τώρα ξέρετε: Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης!