Πλουμή - Παραγιουδάκης

Έκθεση «Ποιητικής Γλυπτικής-Ξυλογλυπτικής και Αμφιδεξιότητας» στη Κασταμονίτσα Ηρακλείου


Ο Μορφωτικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Κασταμονίτσας, σε συνεργασία με την Ενορία Αγίας Κυριακής Κασταμονίτσας Δήμου Μινώα-Πεδιάδος και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποιεί τα εγκαίνια του Εργαστηρίου-Έκθεση «Ποιητικής Γλυπτικής-Ξυλογλυπτικής και Αμφιδεξιότητας» του γλύπτη-ξυλογλύπτη-Ακαδημαϊκού, παπά-Μανόλη Καλαιτζάκη και μαθητών-συνεργατών του στην αίθουσα «Κωστή Μανουσάκη» τη Δευτέρα 31 Ιουλίου στις 8 το βράδυ.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα από ξύλο, πέτρα, μάρμαρο και μέταλλο, θα έχει διάρκεια έως 31 Αυγούστου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά, από 10:00π.μ. έως 13:00μ.μ. και από 18:00μ.μ. έως 21:00μ.μ.

Στη διάρκεια της έκθεσης, όπως ενημερώνει ο οργανωτής, θα παραδίδονται δωρεάν μαθήματα Γλυπτικής-Ξυλογλυπτικής και Αμφιδεξιότητας. Επίσης, θα υπάρχουν πάγκοι, όπου ειδικοί θα δείχνουν πως ένας κορμός, ένα κούτσουρο ή μια πέτρα μετατρέπονται-μεταμορφώνονται σε έργα Τέχνης. 
Επίσης στο χώρο της έκθεσης θα υπάρχουν παραδοσιακοί χειρόμυλοι του αείμνηστου Στυλιανού Καλαϊτζάκη, (1915-2011), στους οποίους οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να αλέσουν σιτάρι και κριθάρι ενώ στον αύλειο χώρο της έκθεσης θα παίζεται το αμφιδέξιο παιγνίδι «ξυλομπάλα», «ανακάλυψη» του παπά-Μανόλη Καλαιτζάκη. Τα εγκαίνια θα πλαισιώσει μουσικοχορευτική εκδήλωση, του συγκροτήματος «Πρόσχορδο» των αδελφών Καλαϊτζάκη.