Πλουμή - Παραγιουδάκης

Νέο μήνυμα από τους απαγωγείς: Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ζωντανός!


Συνεχίζεται το θρίλερ με την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, στο Ηράκλειο της Κρήτης, με την ΕΛ.ΑΣ να κάνει λόγο για μια από τις πιο δύσκολες υποθέσεις στα χρονικά.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι απαγωγείς του 54χρονου επιχειρηματία επικοινώνησαν εκ νέου με την οικογένειά του προκειμένου να αποδείξουν πως ο όμηρος είναι ζωντανός. Η τελευταία επικοινωνία είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη Τετάρτη με τους δράστες να στέλνουν sms προκειμένου να μάθουν πόσα χρήματα έχει καταφέρει να μαζέψει η οικογένεια του ομήρου.

Το πρόβλημα όμως που δυσκόλευε τις επικοινωνίες ήταν το γεγονός πως η οικογένεια ζητούσε να μάθει αν ο επιχειρηματίας είναι ζωντανός, κάτι που είχε να γίνει από τις 25 Απριλίου, όταν και οι απαγωγείς έστειλαν βιντεομήνυμα που αποδείκνυε πως ο Μ. Λεμπιδάκης ζούσε.
Αυτή τη φορά λοιπόν, οι δράστες επέλεξαν να δώσει το θύμα της απαγωγής, απάντηση σε ερώτηση της οικογένειας που μόνον εκείνος θα μπορούσε να ξέρει.
Το μήνυμα εστάλη γραπτώς όπως γραπτώς και απαντήθηκε και που μέσα σε αυτό φαίνεται πως ο 54χρονος επιχειρηματίας είναι ζωντανός, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της οικογένειας πως θα υπάρξει αίσιο τέλος στην απίστευτη περιπέτεια του.

Όλα δείχνουν πάντως ότι το θρίλερ της απαγωγής θα κρατήσει πολύ ακόμα ενώ οι δράστες επιδιώκουν την ψυχολογική κατάρρευση της οικογένειας θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να πάρουν το τεράστιο χρηματικό ποσό των 70 εκατ. ευρώ, σε χρησιμοποιημένα χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 ευρώ. Να σημειωθεί ότι αρχικά ζητούσαν 100 εκατ. με την οικογένεια να ξεκαθαρίζει πως δεν μπορεί να συγκεντρώσει το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πάντως επισημαίνουν πως οι περίοδοι σιωπής ή μη εμφάνισης ιχνών ζωής του ομήρου αποτελούν τακτική και μέσο πίεσης των δραστών.


click zougla.grΕπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης