Πλουμή - Παραγιουδάκης

Η θεατρική παράσταση «ΒΑΡΙΕΜΑΙ» του Ρικάρντο Ταλεσνίκ στην «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»


Το θεατρικό έργο «ΒΑΡΙΕΜΑΙ» του Ρικάρντο Ταλεσνίκ από το Θέατρο της Σητείας θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ηρακλείου στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 με είσοδο 7€ και μειωμένο(άνεργοι, φοιτητές) 5€.



Το Θέατρο της Σητείας παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Βαριέμαι» του Ρικάρντο Ταλεσνίκ. Είναι μια κοινωνική σάτιρα που αναδεικνύει την ανάγκη του ανθρώπου να ξεφύγει από μια ζωή χωρίς νόημα, εγκλωβισμένη στη ρουτίνα της δουλειάς που γίνεται μόνο για την επιβίωση και να διεκδικήσει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεσή του.

Το έργο γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης που χιλιάδες εργαζόμενοι, κυρίως νέοι που τους θεωρούμε και “τυχερούς”, αναγκάζονται να κάνουν μια δουλειά που γίνεται “δουλεία”, θάβοντας τα όνειρά τους, τη δημιουργικότητά τους, άρα και την αυτοεκτίμησή τους για «μισό σάντουιτς».

Ο Νέστορας Βινιάλε, ο κεντρικός ήρωας του έργου, διεκδικεί το δικαίωμα να έχει το χρόνο να ξαναδεί τον εαυτό του, να μετρήσει τους φόβους του, να ξαναερωτευτεί και να ξαναονειρευτεί. Αυτό το δικαίωμα άραγε πώς κατακτιέται;

Το έργο θέτει και μεγεθύνει ερωτήματα και δίνει το ερέθισμα στο θεατή, να ψάξει για τις δικές του απαντήσεις.



Συντελεστές:

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Φανή Σύρπου

Παίζουν: Μάνος Ρουσσομουστακάκης, Σταυρούλα Αναγνωστάκη, Κατερίνα Σκαρβελάκη, Κατερίνα Αντωνακάκη, Ματθαίος Μαρκάκης και Μανώλης Κατσούλης

Σκηνικά: Τερψιθέα Γκουντέλια

Φωτισμοί: Θάνος Μαραγκάκης, Γιώργος Κορδίας



Παραγωγή: Θέατρο της Σητείας