Πλουμή - Παραγιουδάκης

Με επιτυχία η εκδήλωση του Δημοσκοπίου με τίτλο « Οι Πολίτες για το Δημόσιο Χώρο»


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στη Νέα Αλικαρνασσό η εκδήλωση στο Δημοτικό Κέντρο Προώθησης του Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας (ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ), με τίτλο «Οι Πολίτες για το Δημόσιο Χώρο». Ομιλητές ήταν ο Δρ. Αλέξανδρος Χρηστάκης, καθηγητής Σχεδιασμού Κοινωνικών Συστημάτων, ο Οδυσσέας Σγουρός, Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ και ο Αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης.

Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της δύναμης των πολιτών, μέσω της ενεργού συμβολής τους με ιδέες και προτάσεις, στην αξιοποίηση και βελτίωση του Δημόσιου Χώρου. Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε μεθοδολογία του Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου, που μετρά τέσσερις και πλέον δεκαετίες εφαρμογών σε ολόκληρο τον κόσμο, και έχει επιλεγεί από μεγάλους διεθνείς και δημόσιους φορείς για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων και για το καινοτομικό, συναινετικό αναπτυξιακό σχεδιασμό. 



Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν παραδείγματα με εντυπωσιακά αποτελέσματα, δημοτών που άλλαξαν την εικόνα περιοχών του Δήμου που χρειαζόταν άμεση παρέμβαση.

Ενεργοί Πολίτες, ανώνυμοι και επώνυμοι, διαφόρων ηλικιών, κινητοποιήθηκαν και κατέστησαν κοινή τους υπόθεση και βίωμα, την οικειοποίηση υποβαθμισμένων αδόμητων χώρων μεγάλου μεγέθους που αποτελούσαν επί χρόνια εστίες υποβάθμισης του δημόσιου χώρου.

Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν σημαντικοί φορείς όπως, ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ηρακλείου, το Τεχνικό Επιμελητήριο, Μικρασιατικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι, η Επιτροπή «Ηράκλειο: Έξυπνη πόλη», Εθελοντικές Ομάδες που έχουν αναλάβει την υιοθεσία κοινόχρηστων χώρων και Εκπρόσωποι από τα Τοπικά Διαμερίσματα. Αντίστοιχη εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύντομα και μέσα στην πόλη του Ηρακλείου.