Πλουμή - Παραγιουδάκης

Νέα ενέργεια του Δήμου Χερσονήσου για την καταγραφή και προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων



Η Αντιδημαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού & Απασχόλησης του Δήμου Χερσονήσου, με σκοπό τη δημιουργία μιας πλήρους και ενήμερης βάσης δεδομένων των επιχειρήσεων του Δήμου Χερσονήσου, ξεκινά άμεσα την καταγραφή τους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες και τα εργαλεία που παρέχει η GOOGLE και συγκεκριμένα η εφαρμογή «Google My Business».

Ο Δήμος Χερσονήσου εγκαινίασε τη συνεργασία του με τη GOOGLE το προηγούμενο έτος, αξιοποιώντας συγκεκριμένα την εφαρμογή «Google Trekker» (πρώτος Δήμος στην Ελλάδα) για να προβάλει με τρισδιάστατο ψηφιακό τρόπο, τα αξιοθέατα και τους τόπους ενδιαφέροντος του Δήμου Χερσονήσου, στο παγκόσμιο κοινό.
Το νέο έργο του Δήμου Χερσονήσου, η ακριβής τεκμηρίωση των επιχειρήσεων στην εφαρμογή «Google My Business»και στον παγκόσμιο χάρτη, αποτελεί μια καινοτομία και προωθεί - προβάλλει τις επιχειρήσεις του τόπου σε πολύ υψηλό επίπεδο αφού θα μπορούν να προβληθούν και άμεσα να συνδεθούν με τους υποψήφιους και τους ήδη πελάτες τους, εύκολα και ανέξοδα αφού ο Δήμος Χερσονήσου καλύπτει όλο το απαιτούμενο κόστος, τεχνικού εξοπλισμού, τεχνογνωσίας και εκπαιδευμένου προσωπικού.

Πληροφορίες όπως το ωράριο λειτουργίας, ο αριθμός τηλεφώνου, οι οδηγίες μετάβασης και όποια άλλη ενημέρωση θέλουν οι επιχειρήσεις να προβάλλουν, θα εμφανίζονται στις αναζητήσεις και στους χάρτες της Google. Επίσης θα μπορούν να δημοσιεύουν φωτογραφίες, να προβάλλουν την δραστηριότητα τους και τα νέα τους – κάθε στιγμή καθώς και να απαντούν σε κριτικές πελατών. Οι επιχειρήσεις ως χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε πίνακα ελέγχου και θα μπορούν να επεξεργαστούν τα δηλωμένα στοιχεία τους τα οποία θα ενημερώνονται αυτόματα.
Ο Δήμος Χερσονήσου, προκειμένου να διευκολύνει τον επιχειρηματικό κόσμο, ειδικότερα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία, και να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα του τόπου γενικότερα, διαθέτει το προσωπικό που θα συνδράμει στην καταχώρηση και γενικά στη χρήση της εφαρμογής για την καταχώρηση των δεδομένων των επιχειρήσεων.

Η κάθε επιχείρηση που ενδιαφέρεται να συμμετέχει, θα πρέπει να επισκεφτεί τον κάτωθι σύνδεσμο και να συμπληρώσει τη σχετική φόρμα, ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/08/2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 14:00.: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSflhe3vKwxRHQoayd2IhVPXdvhjBzlZvEzB9imjoW92cYwq8g/viewform,

Ένας εκπαιδευμένος αντιπρόσωπος της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, Πολιτισμού & Απασχόλησης θα επισκεφτεί το χώρο της επιχείρησης, με tablet και προεγκατεστημένο το λογισμικό της GOOGLE, μέσα στις επόμενες εβδομάδες για την ταυτοποίηση της κάθε επιχείρησης χωριστά.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «Google My Business» οι επιχειρήσεις μπορούν να επισκεφθούν τον σύνδεσμο: https://www.google.gr/intl/el/business/.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, οι επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν στο tourismhersonissos@gmail.com η στο τηλ. 2897340238 κα Φραγκιαδάκη.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού & Απασχόλησης είπε: "Καλούμε τις επιχειρήσεις να συνεργαστούν και να αξιοποιήσουν τα οφέλη που δίνει ο παγκόσμιος ιστός και συγκεκριμένα ηGOOGLE. Οι δυνατότητες ανάπτυξης των επιχειρήσεων μέσα από τη χρήση της εφαρμογής «Google My Business» είναι σημαντικές και αυτό καθιστά τον τόπο μας και τις επιχειρήσεις του πιο ανταγωνιστικές. Για το λόγο αυτό, ως Δήμος Χερσονήσου επενδύουμε στην επιχειρηματικότητα του τόπου και στηρίζουμε με κάθε ευκαιρία την προβολή των επιχειρήσεων μας. Για την αξιοπιστία των έργων μας επιλέγουμε τους κορυφαίους του χώρου στον κόσμο, όπως στην περίπτωση αυτή είναι η GOOGLE".