Πλουμή - Παραγιουδάκης

Αυλαία για το «Τέχνη καθ΄οδόν» 2017


Με τους «Vamos Ensemble» και την Ιωάννα Φόρτη να συνεπαίρνουν την κατάμεστη Πλατεία Ελευθερίας , έπεσε το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουλίου η αυλαία του 2ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη καθ΄οδόν». Ένα φεστιβάλ που επί πέντε ημέρες μετέτρεψε την πόλη σε μια μεγάλη καλλιτεχνική σκηνή και έβγαλε χιλιάδες ανθρώπους σε δρόμους και πλατείες για να γιορτάσουν τον πολιτισμό!


Την λήξη του φεστιβάλ κήρυξε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτό που ζήσαμε κατά τη διάρκεια του 2ου “ “Τέχνη καθ΄ οδόν”, η ανταπόκριση του κόσμου, τα μηνύματα που δεχόμασταν, τα πλατιά χαμόγελα που βλέπαμε στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης, ήταν κάτι αληθινά συγκινητικό. Και επιβεβαίωσε την βαθιά μας πεποίθηση ότι ο πολιτισμός είναι το ισχυρότερο ανάχωμα στην ηθική και αξιακή κρίση της εποχής μας.
Το Ηράκλειο έγινε μια μεγάλη παρέα που τραγούδησε, χόρεψε, έπαιξε και διασκέδασε, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα: Αντέχουμε ακόμα! Και όσο μπορούμε να βρισκόμαστε όλοι μαζί για να γιορτάζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό, θα συνεχίσουμε να αντέχουμε!
Ευχαριστώ από καρδιάς όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του φετινού “Τέχνη καθ’ οδόν”: Τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν αφιλοκερδώς και αποτέλεσαν την βασική αιτία για την οποία γέμισαν οι πλατείες μας με τόσο κόσμο. Τους φορείς που στήριξαν την διοργάνωση, την Περιφέρεια Κρήτης, τον ΟΛΗ , τους συλλόγους Αρχιτεκτόνων, Κινηματογραφιστών, Φωτογράφων της Κρήτης, τον Εμπορικό Σύλλογο καθώς και πολλά ωδεία, σχολεία και τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ, φυσικά, για την πολύτιμη συνεισφορά του και για την σπουδαία έκθεση «Τέχνη /ο / λογία» που παρουσίασε στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.
Την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κυρία Αριστέα Πλεύρη, την οργανωτική επιτροπή και τους εθελοντές του Δήμου, που είναι η ψυχή του Φεστιβάλ,, τους χορηγούς και όλες τις εθελοντικές οργανώσεις που το στηρίζουν.
Ευχαριστώ, κυρίως, τους χιλιάδες Ηρακλειώτες που το αγκάλιασαν και φέτος με τόση θέρμη, ώστε μας υποχρεώνουν να υποσχεθούμε από σήμερα κιόλας ότι το 3ο «Τέχνη καθ΄ οδόν» θα είναι ακόμα καλύτερο»!


Ακολούθησε η συναυλία των «Vamos Ensemble» οι οποίοι με τη βοήθεια της εξαιρετικής Ιωάννας Φόρτη πήραν μαζί τους το ενθουσιασμένο κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι από την Γαλλία ως την Ισπανία, από τον Χατζιδάκι ως τον Κουρτ Βάιλ και από την Εντίθ Πιαφ ως τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς, σε μια πολύ όμορφη βραδιά αντάξια του γιορτινού πενθημέρου που προηγήθηκε!