Πλουμή - Παραγιουδάκης

Το "18ο συμπόσιο της Σύμης" ξεκίνησε στην Ελούντα (photos)


Θερμά καλωσόρισε στην Κρήτη ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης τους Έλληνες και ξένους συνέδρους που συμμετέχουν στο 18ο συμπόσιο Σύμης που πραγματοποιεί στην Ελούντα του Δήμου Αγ. Νικολάου Λασιθίου το ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" έχοντας την συνεργασία της Πρεσβείας της Εσθονίας στο πλαίσιο της Εσθονικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 



Το θέμα του 5νθημερου συμποσίου είναι "Κυβερνο-προκλήσεις για Ειρήνη, Δημοκρατία και Επικοινωνία" με ομιλητές κορυφαίους Ακαδημαϊκούς, ερευνητές- επιστήμονες απ όλο τον κόσμο οι οποίοι και θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα του νησιού μας και αναμένεται όπως αναφέρθηκε να αποτελέσουν τους καλούς "πρεσβευτές" της Κρήτης. 



Η εναρκτήρια εκδήλωση του συμποσίου έγινε στην Σπιναλόγκα μετά από ξενάγηση όπου στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης αφού αναφέρθηκε στην σημασία της "ατζέντας" των θεμάτων, καλωσόρισε θερμά όλους τους συνέδρους στην φιλόξενη Κρήτη, επισημαίνοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τις δυνατότητες ανάπτυξης αλλά και την λειτουργία των κορυφαίων και με διεθνείς διακρίσεις ερευνητικών και πανεπιστημιακών της ιδρυμάτων. «Με χαρά σας υποδεχόμαστε στην Κρήτη σε έναν τόπο που έχει συνδεθεί με την ιστορία της Ευρώπης, στο νησί που γέννησε τον Μινωικό πολιτισμό, τον πρώτο ευρωπαϊκό πολιτισμό, σε μια περιοχή που έχει καταγράψει ιστορικούς αγώνες για την ειρήνη και την ελευθερία, όπου καλείστε να συζητήσετε για τις προκλήσεις σχετικά με την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και την Επικοινωνία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ Αρναουτάκης, προσθέτοντας ,ότι, «η ειρήνη πρέπει να είναι ο στόχος και ο οδηγός μας. Όλα αυτά για τα οποία παλεύουμε ως ανθρώπινη οικογένεια – αξιοπρέπεια, ελπίδα, πρόοδος και ευημερία – εξαρτώνται από την ειρήνη». 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιδρύματος και π. Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Αγ. Νικολάου Αντώνη Ζερβό για την παρουσία τους και στήριξη, τονίζοντας ότι η επιλογή της Κρήτης για την διεξαγωγή του συμποσίου δεν ήταν τυχαία και αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της ιστορίας, του πολιτισμού της, στα διακεκριμένα ερευνητικά και πανεπιστημιακά της ιδρύματα, στα πλεονεκτήματα ανάπτυξης και το ότι το νησί αποτελεί διεθνώς φιλοξενο, ποιοτικό και ασφαλή προορισμό. Στην έναρξη του συμποσίου χαιρετισμούς επίσης απεύθυναν ο Εσθονός Πρέσβης στην Ελλάδα Μάρκους Ράβα, ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο Ντέιβιντ Ροουάντ Δ/ντης κορυφαίου περιοδικού.