Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ονειρική πανσέληνος σε 115 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία! Όλη η λίστα


Τις βραδιές αυγουστιάτικης πανσελήνου θα γιορτάσει και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων. Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία θα ανοίξουν στο κοινό για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της Πανσελήνου, 93 χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιήσουν δρώμενα (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών) ενώ άλλοι 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Στην Κρήτη οι χώροι που θα ανοίξουν και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:

Κυριακή 6/8
Ενετική Έπαυλη De Mezzo στην Ετιά Σητείας 
Μουσική εκδήλωση με τοπικές χορωδίες. Ώρα 20:30 -23:00 

Αρχαιολογικός χώρος Ονιθέ Γουλεδιανά Ρεθύμνου
Μουσικοθεατρική παράσταση με τη Μάνια Παπαδημητρίου και τον Άρη Γραικούση. Ώρα έναρξης 20.00. Συνδιοργάνωση με Δήμο Ρεθύμνης, Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης & Πολιτιστικός Σύλλογος Γουλεδιανών

Δευτέρα 7/8
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
"ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΒΕΓΓΕΡΑ" συναυλία στον υπαίθριο χώρο του ΑΜΗ, μια ετερόηχη μουσική ομάδα από διαφορετικούς καλλιτέχνες θα παρουσιάζει ποικίλα ηχοχρώματα από το μουσικό και ποιητικό υλικό της πααραδοσιακής μουσικής της κεντρικής και ανατολικής Κρήτης, από τον Ερωτόκριτο μέχρι και τους σημερινούς μαντιναδόρους.  Από τις 21:00 ως τις 23:30.

Αρχαιολογικός χώρος Μαλίων
Μουσική εκδήλωση με τον Μάριο Φραγκούλη. Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χερσονήσου. 

Αρχαιολογικός χώρος Γόρτυνας
Μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα "Θαλήτας". Συνδιοργάνωση με το Δίκτυο Συλλόγων Μεσαράς υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης. 

Αρχαιολογικός χώρος Τυλίσου
Μουσική βραδιά εις μνήμη Κωνσταντή Κουβίδη με το κουαρτέτο του Γιάννη Παπατριανταφύλλου. Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μαλεβιζίου.

Αρχαιολογικός Χώρος Απτέρας
«Ταξιδεύουμε με τα φτερά της Μουσικής» Μουσική εκδήλωση με τις αδερφές, Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή και τον Γιώργο Καλούδη. Συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων-ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 8:00 π.μ. έως και τις 12:00 μ.μ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αλώνι ανατολικά των κτισμάτων της πρώην Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου. 

Αρχαιολογικός χώρος Ρόκκας
«Γιορτές Ρόκκας 2017» Συμφωνική συναυλία με την Σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου,  τον Μπάσο Χριστόφορο Σταμπόγλη και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παύλου Σεργίου. Θα παρουσιαστούν Άριες από Όπερες και η 3η Συμφωνία Μπετόβεν (Eroica).             Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 8:00 π.μ. έως και τις 12:00 μ.μ.

Η είσοδος σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους είναι ελεύθερη.