Πλουμή - Παραγιουδάκης

11η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας


Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης για 11η χρονιά, πραγματοποιεί την έκθεση - γιορτή των μελών του – CRETAN WOMEN’S WEEK 2017- με Κρητικά προϊόντα, Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας, στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου. Η έκθεση θα διαρκέσει 29, 30, 31 Ιουλίου έως και 5 Αυγούστου 2017.

Ώρες λειτουργίας 11 το πρωί, μέχρι 10 το βράδυ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Πολλές και πλούσιες οι εκδηλώσεις που πλαισιώνουν τις μέρες αυτές και αναδεικνύουν τα ήθη και έθιμα του τόπου. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν κρητικές βραδιές μουσικής, Επίδειξη μόδας με ρούχα τσάντες και παπούτσια, με σχέδια υφαντά, προσαρμοσμένα στην σύγχρονη εποχή ενώ θα μπορέσουν να φτιάξουν το κρητικό κουλούρι, και την γνήσια σφακιανόπιτα και να μαγειρέψουν ξινόχοντρο, ενώ θα διδάσκεται η τέχνη της καλαθοπλεκτικής και της υφαντικής σε παραδοσιακό αργαλειό.

Όλοι οι επισκέπτες θα φιλεύονται με παραδοσιακά εδέσματα, ελληνικό καφέ και δροσερά κοκτέιλ με βότανα

Οι εκδηλώσεις στηρίζουν το «παιδικό χωριό SOS Κρήτης» και το «Μαζί Νικάμε τον Καρκίνο». Σημαντική θα είναι και η προσφορά της κινητής μονάδας μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης, τo Σάββατο, 29.07. , 5- 8 μ.μ. , όπου χωρίς χρέωση οι γυναίκες άνω των 40 ετών μπορούν να κάνουν εξέταση μαστογραφίας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εβδομάδας παρακάτω


Στα πλαίσια της εβδομάδας CRETAN WOMEN WEEK 2017, την Δευτέρα 31 Ιουλίου θα διεξαχθεί η Ημερίδα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, Προκλήσεις και Προοπτικές» στην αίθουσα «Καστελλάκη», στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Από τις 9.00π.μ -15.00μ.μ. στα πάνελ σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού θα αναφερθούν στις σύγχρονες μορφές εργαλείων στο επιχειρείν, στις συνέργειες και στο mentoring, στον τουρισμό και σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Επίσης, ειδική αναφορά θα γίνει και στις πιο παραδοσιακές μορφές γυναικείας απασχόλησης, την οικοτεχνία την χειροτεχνίας αλλά και στην κοινωνική επιχειρηματικότητα. Οι ομιλητές θα μεταφέρουν την εμπειρία τους και τεχνογνωσία και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Το Δ.Σ του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης , η Πρόεδρος και Πρέσβειρα Επιχειρηματικότητας Κρήτης , Μαρία Πιτσικάκη,, η Αντιπρόεδρος, Ολυμπία Κουτουλάκη, η Γ. Γραμματέας, Μάγδα Βαρδιάμπαση, η Ταμίας, Αργυρώ Καμπέλη και το μέλος Σωτηρία Μαθιουδάκη, τιμούν τις επιχειρηματίες που πρωτοπόρησαν στην Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, καθώς και την Πρέσβειρα Τουρισμού Κρήτης.

Τις επιχειρηματίες θα βραβεύσουν , για την προσφορά τους, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης , του Team Europe της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα , του Δήμου Ηρακλείου, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και της ΟΕΒΕΝΗ, σε μια μικρή τελετή στο πρώτο μέρος της Ημερίδας

Βραβεύονται οι επιχειρηματίες στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των τροφίμων, στην βιομηχανία και επεξεργασία τροφίμων, αγροτουριστικών –οικιστικών καταλυμάτων, γυναικείων συνεταιρισμών , οικοτεχνίας και καινοτόμου προϊόντος,



κυρίες, Χριστίνα Χαλκιαδάκη, Εύα Σαβοιδάκη, Μαρία Κοκκάλη, Αργυρώ Καμπέλη, Λέλα Πυργιανάκη, Σωτηρία Μαθιουδάκη, Καίτη Ντιναμπόγια και η Πρέσβειρα Τουρισμού Κρήτης Μαρία Τζομπανάκη



Η εβδομάδα «CRETAN WOMEN’S WEEK 2017» υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης , το Δήμο Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και την ΟΕΒΕΝΗ