Πλουμή - Παραγιουδάκης

Στα Χανιά το πλοίο με τα επικίνδυνα εκρηκτικά


Προσωρινά κρατούμενος μετά τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε ο 61χρονος Ουκρανός πλοίαρχος του Φ/Γ πλοίου «MEKONG SPIRIT» σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό το Σουδάν και έφερε φορτίο με κιβώτια, που περιείχαν εκρηκτικές ύλες, κατά παράβαση σχετικών αποφάσεων Ο.Η.Ε και Ε.Ε αναφορικά με περιοριστικά μέτρα λόγω της κατάστασης στο Σουδάν (δείτε εδώ).

Ωστόσο σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η εκφόρτωση εκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων με τις εκρηκτικές ύλες, το οποίο βρίσκεται από τις προηγούμενες ημέρες στο λιμάνι της Σούδας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η καταμέτρηση των εκρηκτικών, ενώ θα ακολουθήσει πραγματογνωμοσύνη από τις τελωνειακές αρχές των Χανίων.

Το φορτηγό πλοίο είχε εντοπιστεί μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αρμόδιων Διευθύνσεων του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης και των Λιμενικών Αρχών Κω-Ρόδου.

Για την υπόθεση είχε η αρμόδια Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Στο πλοίο επέβαιναν δεκαεπτά άτομα πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί υπήκοοι.