Πλουμή - Παραγιουδάκης

Προσοχή στα αμπελόφυλλα!


Ένα πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι Αρχές και οι πολίτες είναι αυτό του μαζέματος αμπελόφυλλων με τρόπο ανεξέλεγκτο.


Και φέτος οι καταγγελίες που φτάνουν ως το CretePlus.gr είναι αρκετές και έχουν να κάνουν με τη δράση αλλοδαπών κυρίως ατόμων, τα οποία ακόμη και με τη μορφή... συνεργείων, σαρώνουν αμπέλια και μαζεύουν αμπελόφυλλα, από ραντισμένες καλλιέργειες!

Αν και ο νόμος είναι αυστηρός και προβλέπει πρόστιμα και κυρώσεις, εντούτοις ουκ ολίγοι είναι εκείνοι που σπεύδουν από αμπέλια τα οποία έχουν ραντιστεί με φυτοφάρμακα και μαζεύουν αμπελόφυλλα, τα οποία διοχετεύουν στις λαϊκές αγορές, σε καταστήματα ή τα πουλούν και ως πλανόδιοι έμποροι σε ανυποψίαστους πολίτες.

Οι καταναλωτές, χωρίς να το γνωρίζουν αγοράζουν αμπελόφυλλα ψεκασμένα με δυνατά δηλητήρια και φυτοφάρμακα, βάζοντας έτσι στο πιάτο τους... θάνατο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, άθελα τους.

Επειδή το φαινόμενο είναι έντονο και υπαρκτό και φέτος, με τις καταγγελίες να αφορούν την περιοχή των Αρχανών, της Μεσσαράς και όχι μόνο, για αυτό οι πολίτες κατά κύριο λόγο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους, ενώ και η Πολιτεία - μέσω των αρμόδιων Υπηρεσιών και Οργάνων- θα πρέπει να εντείνει τους ελέγχους και να εντοπίσει εκείνους που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.