Πλουμή - Παραγιουδάκης

Τελειώνει και η τουρκοκυπριακή προπαγάνδα


Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Ενώ έχουμε τόσους μήνες που μας εξηγούν ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από την Τουρκία, βλέπουμε τώρα πως επρόκειτο για καθαρή προπαγάνδα που είχε στόχο να μπερδέψει τους Ελληνοκύπριους και μάλιστα σε πολιτικό πλαίσιο. 


Ο κύριος Ακινζί που σπούδασε στην Άγκυρα δείχνει όλο και πιο φανερά την προτίμηση που έχει για τη συνέχεια του σκοπού του και παρουσιάζεται πλέον ως υπέρμαχος της τουρκικής κατοχικής προσέγγισης παρά οποιασδήποτε κυπριακής. Γίνεται κατανοητό σε όλους πια ότι επιχειρήματα του τύπου: «η ειρήνη και η ευμάρεια που υπάρχει στην Κύπρο, οφείλονται στην παρουσία του τουρκικού στρατού» δεν μπορούν να είναι σκέψεις ενός διαπραγματευτή για την επίλυση του κυπριακού. Έτσι η όλη διαδικασία για την οποία μιλούμε τόσους μήνες είναι τελικά εκτός πλαισίου. 

Ταυτόχρονα αντιλαμβανόμαστε ότι οι μόνες θετικές εξελίξεις που υπάρχουν για το Κυπριακό, είναι τα στρατηγικά δεδομένα της κυπριακής ΑΟΖ. Έτσι η υψηλή μας στρατηγική πρέπει να βασιστεί και να θεμελιωθεί πάνω σε αυτή κι όχι να σπαταλάει χρόνο με ψευδοδιαπραγματεύσεις.