Ουζερί του Τερζάκη

Τραβάνε το σκοινί οι συμβασιούχοι του Δήμου Ηρακλείου - Νέα συνάντηση με Λαμπρινό - Μαμουλάκη


Στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου βρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Αντιδήμαρχος Χάρης Μαμουλάκης, σε μια ακόμα προσπάθεια να πειστούν οι συμβασιούχοι και να επιτρέψουν την αποκομιδή των απορριμμάτων από ευαίσθητες περιοχές της πόλης.Νωρίτερα σήμερα το πρωί είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση της δημοτικής αρχής με τους συμβασιούχους (δείτε εδώ) στη Λότζια, η οποία ενώ έδειξε να έχει αποτέλεσμα, στην συνέχεια χάλασε λόγω της αλλαγής της στάσης των συμβασιούχων της καθαριότητας. Στη νέα συνάντηση των δυο μερών, έγινε προσπάθεια να μεταπειστούν οι συμβασιούχοι και να επιτρέψουν την κίνηση απορριμματοφόρων για την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης από τις τεράστιες ποσότητες των σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί την 5η ημέρα των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Η νέα διαφωνία των συμβασιούχων, είναι τώρα για το ποιες περιοχές θεωρούνται ιστορικό κέντρο της πόλης. Δεν δέχονται για παράδειγμα ότι η πλατεία Κορνάρου, ή η οδός Δικαιοσύνης θα πρέπει να ενταχθούν σε αυτές τις περιοχές, με τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό και τον Αντιδήμαρχο Χάρη Μαμουλάκη να καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια να αλλάξουν την γνώμη των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι και η Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Κρήτης έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση για τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη δημόσια υγεία (δείτε εδώ).
Παράλληλα, οι μόνιμοι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας δεν συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά δεν μπορούν και να επιχειρήσουν στο Δήμο δεδομένης της κατάληψης του δρόμου που οδηγεί στο αμαξοστάσιο από τους συμβασιούχους συναδέλφους τους.