Πλουμή - Παραγιουδάκης

Σκουπίδια: Ξεκινάει η αποκομιδή στο Ηράκλειο έπειτα από παρέμβαση Εισαγγελέα - Πότε θα καθαρίσει η πόλη


Έπειτα από τη σημερινή συνάντηση των Εισαγγελέων Ζ. Κοκκινάκη και Μ. Πολιτάκη με τον Α
ντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκη, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Χ. Μαμουλάκη και εκπροσώπων των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα, αποφασίστηκε η λήξη της κατάληψης του Αμαξοστασίου του Δήμου Ηρακλείου από τους εργαζομένους.


Μια κίνηση που επιτρέπει την έξοδο των απορριμματοφόρων από το αμαξοστάσιο με προσωπικό από τους μόνιμους υπαλλήλους - που δεν συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ - και την αποκομιδή των απορριμμάτων που έχουν σχηματίσει βουνά στο Ηράκλειο.
Σήμερα το απόγευμα επίσης, αναμένεται να κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους η οποία θα ψηφιστεί άμεσα, όπως δήλωσε ο Υπουργός Πάνος Σκουρλέτης.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία και έχει παρατείνει τις κινητοποιήσεις μέχρι και την Πέμπτη 29 Ιουνίου.

Αξίζει να τονιστεί ότι στους δρόμους του Ηρακλείου βρίσκονται περισσότεροι από 1000 τόνοι απορριμμάτων, με την κατάσταση να απαιτεί αρκετές μέρες μέχρι να ομαλοποιηθεί. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χάρη Μαμουλάκη, τα πρώτα σημάδια βελτίωσης θα φανούν έπειτα από ένα 3ήμερο.