Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ξηλώνουν τις διαφημιστικές πινακίδες στο Ηράκλειο! - Τι θα ισχύσει


Ξηλώνονται όλα τα διαφημιστικά πλαίσια που έχουν τοποθετηθεί στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, όπως και κάθε μορφής διαφημιστικό πλαίσιο ακόμα και αν πρόκειται για τέντες περίπτερου, στην περίπτωση που υπάρχει διαφήμιση συγκεκριμένης εταιρείας! 

Τη σχετική απόφαση έλαβε χθες, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε, ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός.
Στόχος είναι, ουσιαστικά, να ξεκινήσει, το συντομότερο, μία μεγάλη επιχείρηση αποξήλωσης όλων των υπαίθριων διαφημίσεων ακόμη και από τις στάσεις των λεωφορείων ενώ ξεχωριστή ρύθμιση αναμένεται σε περίπου 2 μήνες για τα γραφεία κηδειών και τις αναγγελία κηδείας με το κακό, κατά κοινή ομολογία, να έχει παραγίνει…
Ο κ. Παττακός μιλώντας σήμερα στο «Ράδιο Κρήτη» και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, σημείωσε με νόημα ότι θα αποξηλωθούν όλα, ανεξαιρέτως, τα διαφημιστικά πλαίσια και οι πινακίδες στην εντός των Τειχών Πόλη, βάσει παλαιότερου Νόμου που όμως δεν εφαρμόστηκε ποτέ, θέμα με το οποίο το Ράδιο Κρήτη έχει ασχοληθεί πολλές φορές στο παρελθόν, με εκτενή ρεπορτάζ. Σε ό, τι αφορά δε στην εκτός των Τειχών Πόλη, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να παίρνουν τη σχετική άδεια από το Δήμο, πληρώνοντας το αντίστοιχο τίμημα ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διαφημίζονται, όπως γινόταν έως τώρα.
Ο κ. Παττακός παραδέχθηκε βέβαια ότι η υλοποίηση του εν λόγω σχεδιασμού είναι δύσκολη, όμως ξεκαθάρισε ότι η δημοτική αρχή θα γίνει πολύ αυστηρή και θα εφαρμόσει το Νόμο ειτε έτσι είτε αλλιώς. Διαφορετικά θα αντιμετωπίζονται τα γραφεία κηδειών. Σύμφωνα με τον ίδιο, προς το παρόν θα συνεχιστεί η πολιτική που έως τώρα εφαρμοζόταν, με τη διευκρίνιση ότι τα γραφεία κηδειών θα έχουν την ευθύνη απομάκρυνσης των κηδειόχαρτων την επομένη της κηδείας, σε διαφορετική περίπτωση θα τους επιβάλλεται πρόστιμο.
Κι αυτό μέχρι να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο με βάση το οποίο θα λειτουργήσουν στο εξής οι επαγγελματίες του κλάδου, καθώς αναμένεται απόφαση, ίσως και της δημοτικής αρχής χωρίς προηγούμενη δηλαδή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για το που θα μπορούν να τοποθετούν τα κηδειόσημα. Ο κ. Παττακός μίλησε και για την κινητή διαφήμιση, σε λεωφορεία δηλαδή και ταξί, τονίζοντας ότι θα πληρώνουν άπαντες. Από ιδιοκτήτες ταξί μέχρι αστικό, υπεραστικό ΚΤΕΛ αλλά και τουριστικά λεωφορεία.

(φωτογραφία αρχείου) - click ekriti.gr