Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στα εγκαίνια της 1η έκθεσης παιδικής έκφρασης του ΔΟΠΑΦΜΑΗ


Την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση παιδικής έκφρασης που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουνίου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός. Η έκθεση με τίτλο «Ίσοι στην Αγάπη» περιλαμβάνει δημιουργίες των προνηπίων από 15 παιδικούς σταθμούς του Δήμου και δείχνει πώς αντιλαμβάνονται τα παιδιά έννοιες όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη, η διαφορετικότητα.


Ο Δήμαρχος έμεινε εντυπωσιασμένος από τα έργα των μικρών «καλλιτεχνών» και δήλωσε σχετικά: «Έχω πει και στο παρελθόν ότι θέλουμε παιδικούς σταθμούς ασφαλείς, σύγχρονους και όμορφους, ούτως – ώστε η παραμονή των παιδιών σε αυτούς να αποτελεί μια δημιουργική και ευχάριστη διαδικασία που θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν την φαντασία και την ευαισθησία τους.



Έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά βελτιωτικών παρεμβάσεων, κυρίως σε αύλειους χώρους παιδικών σταθμών και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε έτσι, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Παράλληλα, έχουμε εισαγάγει νέες δράσεις και παιδαγωγικές διαδικασίες στην καθημερινότητα των παιδιών, όπως το πρόγραμμα μουσιακή αγωγής, κυκλοφοριακής αγωγής, αθλητικής αγωγής κ.α.



Η 1η έκθεση παιδικής έκφρασης «Ίσοι στην Αγάπη» εντάσσεται ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο της ανάπτυξης της δημιουργικότητας των παιδιών. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, καθώς και όλο το προσωπικό των παιδικών σταθμών, όχι μόνο για αυτή την ωραία έκθεση αλλά γενικότερα για την δουλειά που κάνουν».

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης αναφέρθηκε στην διαρκή προσπάθεια του Οργανισμού να αυξήσει την χωρητικότητα των παιδικών σταθμών, βελτιώνοντας παράλληλα τις υποδομές τους, καθώς και να αναβαθμίσει το παιδαγωγικό του πρόγραμμα.



Η 1η έκθεση παιδικής έκφρασης «Ίσοι στην Αγάπη» ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή 30 Ιουνίου (ωράριο λειτουργίας 18.00 – 22.00) και στα εγκαίνια παρευρέθησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Καναβάκη, Πέτρος Ινιωτάκης, Κώστας Βαρδαβάς, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea Garancini,, η αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Μαρία Κασσωτάκη και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Νεκτάριος Ανδρεαδάκης.