Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ένα καφέ με άρωμα Κρήτης που το προσωπικό είναι ΑΜΕΑ (video)


Ένας… ξεχωριστός, διαφορετικός πολυχώρος έχει ανοίξει τις πύλες του και περιμένει όλους όσοι τύχει και βρεθούν στην Αθήνα. Μάλιστα, έχει και ένα... ιδιαίτερο άρωμα Κρήτης.

Πρόκειται για τον πολυχώρο «Myrtillo Café», έναν πολυχώρο, που η μόνη του διαφορά από τα όσα έχουμε συνηθίσει είναι ότι δίνει την ευκαιρία σε συνανθρώπους μας να χαμογελάσουν, προσλαμβάνοντας ως προσωπικό άτομα με αναπηρίες.

Το «Myrtillo» άνοιξε τις πύλες του τον Οκτώβριο του 2013 και έκτοτε λειτουργεί ως cafe - πολυχώρος Λόγου και Τέχνης, αποτελώντας μια καινοτόμο αυτοδύναμη εργασιακή και εκπαιδευτική μονάδα, όπου όλοι οι εργαζόμενοί της είναι συνυπεύθυνοι για τη βιωσιμότητά της.

Μάλιστα… στο «Myrtillo» η Κρήτη έχει την τιμητική της, καθώς ανάμεσα στα χειροποίητα εδέσματα που διαθέτει, διαθέτει ένα κρύο κρητικό πιάτο με εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, σφακιανόπιτες και μαραθόπιτες, αλλά και… ρακόμελο και ρακί.

Αν, λοιπόν, βρεθείτε στην Αθήνα, μην ξεχάσετε να περάσετε από το πάρκο ΚΑΠΑΨ, στους Αμπελόκηπους, 10 λεπτά από το σταθμό του μετρό «Πανόρμου».


Μέχρι τότε, η εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» της ΚΡΗΤΗ TV, μας ταξιδεύει στο «Myrtillo»: