Ουζερί του Τερζάκη

Στο Ηράκλειο ο Βασιλιάς της Ολλανδίας (photos)


Στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσού ξεναγήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (28/5) ο βασιλιάς Γουλιέλμος - Αλέξανδρος της Ολλανδίας ο οποίος έφτασε στην Κρήτη στις 24 Μαΐου στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψης. Ο 50χρονος Βασιλιάς που συνοδεύεται και από άλλα μέλη της οικογένειάς του, έφτασε αεροπορικώς στα Χανιά στις 24 του μήνα και από εκεί ξεκίνησε τις βόλτες του με την υπερπολυτελή θαλαμηγό του Βαρδή Βαρδινογιάννη.


Σήμερα, ερχόμενος από Ελούντα, έκανε μία στάση στο Ηράκλειο, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το ekriti.gr από το λιμάνι του Ηρακλείου με την πολυτελή θαλαμηγό.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο όχημά του και κατευθύνθηκε στις Αρχαιότητες της Κνωσού όπου ξεναγήθηκε, κάτω από δρακόντεια αλλά … ιδιαιτέρως αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Αφού ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κνωσό, αναχώρησε με τη θαλαμηγό στις 4 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασιλιάς Γουλιέλμος - Αλέξανδρος της Ολλανδίας, επισκέφθηκε, όπως τουλάχιστον προέβλεπε το πρόγραμμά του, διάφορα μέρη της Κρήτης όπως το Μπάλο, το Λουτρό, Ελαφονήσι, Φραγκοκάστελο, Αγία Γαλήνη, Βάι, Ελούντα και πλάκα.

Ποιος είναι ο Βασιλιάς της Ολλανδίας

Ο Γουλιέλμος-Αλέξανδρος (πλήρες όνομα: Γουλιέλμος Αλέξανδρος Νικόλαος Γεώργιος Φερδινάνδος), γεννημένος στις 27 Απριλίου 1967, είναι ο βασιλιάς της Ολλανδίας. Είναι επικεφαλής του ολλανδικού δυναστικού οίκου, καθώς και του οίκου των Άμσμπεργκ, και με την ενθρόνισή του έγινε ο πρώτος άνδρας μονάρχης της Ολλανδίας από την εποχή του θανάτου του Γουλιέλμου Γ΄ της Ολλανδίας το 1890.


Γεννήθηκε στην Ουτρέχτη και είναι ο πρωτότοκος γιος της πρώην βασίλισσας Βεατρίκης της Ολλανδίας και του Γερμανού διπλωμάτη Κλάους φον Άμσμπεργκ. Έγινε πρίγκιπας της Οράγγης και διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας στις 30 Απριλίου του 1980, όταν η μητέρα του έγινε βασίλισσα. Ανέβηκε στο θρόνο στις 30 Απριλίου 2013, όταν η μητέρα του παραιτήθηκε και ήταν ο νεότερος μονάρχης στην Ευρώπη.

Ακολούθησε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε δημόσια σχολεία, υπηρέτησε στο Ολλανδικό Βασιλικό Ναυτικό, και σπούδασε ιστορία στο πανεπιστήμιο του Λέιντεν. Το 2002 νυμφεύθηκε την Μάξιμα Σορρεγιέτα Σερρούτι και απέκτησαν τρεις κόρες, τις: Αικατερίνη-Αμαλία (γεν. 2003), Αλεξία (γεν. 2005) και Αριάνα (γεν. 2007).Ρεπορτάζ: Γιώργος Ι. Παπαδάκης - clici ekriti.gr