Πλουμή - Παραγιουδάκης

Συλλαλητήρια σε όλη την Κρήτη για την εργατική Πρωτομαγιά (photos)


Οι αγώνες των εργαζομένων και οι μεγάλες αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα βρίσκονται στο επίκεντρο του φετινού εορτασμού της Πρωτομαγιάς. 


Σε όλη την Ελλάδα και την Κρήτη εργαζόμενοι άνεργοι και συνταξιούχοι δίνουν το παρών στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλες τις πόλεις . Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση και το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΕΚΗ ενώ στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.









Ρέθυμνο
Με δύο συγκεντρώσεις τιμήθηκε στο Ρέθυμνο τη Δευτέρα η Εργατική Πρωτομαγιά. Η μία στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στις 10 το πρωί και η δεύτερη την ίδια ώρα από το ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο.

Χανιά
Με συγκέντρωση στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων τίμησε το ΠΑΜΕ και σωματεία εργαζομένων, στα Χανιά την Εργατική Πρωτομαγιά.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από εκπροσώπους συνδικάτων που αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην σημερινή ημέρα.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, η οποία έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία, σημειώνει ότι «η φετινή απεργία της Πρωτομαγιάς και οι απεργιακές συγκεντρώσεις, αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, με δεδομένο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση νέα μνημονιακά μέτρα».
Καταλογίζει ακόμη στην κυβέρνηση ότι «με τροπολογία της μετατρέπει την Πρωτομαγιάτικη Απεργία σε υποχρεωτική αργία, επιχειρώντας να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων την ταξικότητα αυτής της ημέρας»
Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι «εδώ και επτά χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα ξεζουμίζουν το λαό και τους».


φωτογραφίες από Ηράκλειο: image-services - Χανιά zarpanews.gr - click ekriti.gr