Πλουμή - Παραγιουδάκης

Διπλή βράβευση για την Περιφέρεια Κρήτης στην ετήσια εκδήλωση του Θεσμού Bravo Awards


Σημαντική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στην ετήσια εκδήλωση του Θεσμού Bravo Awards που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, αποσπώντας δύο βραβεία.

Η Περιφέρεια Κρήτης βραβεύτηκε στην κατηγορία BRAVO MARKET (Αγορά) για το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας και στην κατηγορία BRAVO IN ACTION (σε Δράση) για το ΚΕΚΑΠΕΡ (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφέρειας Κρήτης) .

Ο Θεσμός Βραβείων Βιώσιμης Ανάπτυξης & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας Bravo Sustainability Awards, εντάσσεται στη Πρωτοβουλία Βιώσιμη Ελλάδα 2020 και στοχεύει στην ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων πρακτικών που υλοποιούνται από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οργανισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών. Πρόκειται για πρωτοβουλίες και προγράμματα που συμβάλλουν στην προώθηση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και στη δημιουργία προτύπων υπεύθυνης συμπεριφοράς σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο στη χώρα μας.


Το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου ΓΕΥΣΙΣ ΤΟΥΡ του προγράμματος «Ελλάδα- Κύπρος 2007-2013» βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό της Αργυρούπολης Ρεθύμνου, και εγκαινιάστηκε την άνοιξη του 2014. Μέσα από τις βιωματικές δράσεις, την υλοποίηση εκδηλώσεων, μαγειρικών επιδείξεων και δράσεων γευσιγνωσίας προβάλει την Κρητική διατροφή και τα πιστοποιημένα προϊόντα με το σήμα «κρήτη». Στόχος του Κέντρου Κρητικής Γαστρονομίας είναι να αξιοποιηθεί η δυναμική και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, που διαθέτει το Κρητικό διατροφικό μοντέλο, η καθιέρωση της Κρήτης ως γαστρονομικού προορισμού υψηλής ποιότητας και η διάδοση του τοπικού διατροφικού πολιτισμού, μέσα από το κανάλι του τουρισμού.






Το Βραβείο για το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας, εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Μανόλης Χνάρης, ενώ το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη.